Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Běžci do vrchu poměří své síly v Jeseníkách letos již podesáté

01.08.2020 Bělá pod Pradědem

Amatérští i profesionální běžci vyrazí na trať závodu s převýšením přes 800 metrů v sobotu 1. 8. 2020 v Bělé pod Pradědem, kde odstartuje již 10. ročník prestižního vrchařského závodu Holba běh na Šerák. Závod je zároveň součástí Mistrovství ČR v běhu do vrchu, takže zde o naše běžecké špičky nebude nouze.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Na své si přijdou profesionálové i běžci pro radost

Holba běh na Šerák připravil pro muže a ženy trať o délce 9,5 kilometru, na níž budou muset zdolat převýšení 820 metrů. Trasa povede 4,5 kilometru po asfaltových cestách a 5 kilometrů po lesních cestách. Závodníci vyrazí na trasu z Bělé pod Pradědem a do cíle dorazí kousek pod vrcholem hory Šerák poblíž Chaty Jiřího na Šeráku, kde si účastníci mohou rovnou dopřát orosenou odměnu od hrdého partnera závodu Pivovaru Holba.

Běh na Šerák MČR v kategorii juniorů a juniorek se poběží v kratším úseku 6 kilometrů (první kilometr po asfaltu a 5 kilometrů po lesních cestách). Na mladší závodníky čeká převýšení "pouze" 660 metrů.

I přes svůj poměrně náročný profil a převýšení Holba běh na Šerák není jen pro profesionální sportovce, zkusit svou zdatnost a vytrvalost může prakticky každý. Na amatérské běžecké nadšence čekají stejné trasy po jesenických kopcích – Holba běh na Šerák o délce 9,5 kilometru či 6 kilometrů dlouhý Jesenický kondiční běh. Nezapomnělo se ani na nejmenší sportovce, kteří si mohou zaběhat v dětském závodu v prostorách startu v Bělé pod Pradědem na vzdálenostech 150 až 900 metrů.

Jak se zapojit?

Zájemci se mohou registrovat buď prostřednictvím webových stránek, nebo v místě závodu (závodníci MČR pouze na webových stránkách Českého atletického svazu). Startovné pro veřejnost je 200–250 Kč a pro děti je zdarma. Prezentace pro obě skupiny začíná v 9 hodin a start je naplánován na 12. hodinu. Vedle zábavy a zdravého pohybu na čerstvém vzduchu jsou ve hře i hodnotné věcné a finanční ceny v hodnotě až 40 tisíc Kč.

Bližší informace naleznete na: www.behnaserak.cz

Holba fandí sportu

Pivovar Holba je také oficiálním partnerem Českého florbalu a hlavním partnerem české florbalové reprezentace a podporuje i mnohé další oblasti sportu. Posledním sportovním úspěchem, na kterém se Pivovar Holba jakožto partner podílel, byl český rekord nejrychleji zdolaných 1 000 mil chůzí (cca 1 609 km), kterého ve svých 65 letech dosáhl Ing. Jaroslav Prückner z Bradlce. Rekord padl v rámci únorového mezinárodního závodu 15th Festival Athens Ultramarathon v řeckých Athénách, který český závodník absolvoval za 24 dnů, 2 hodiny a 30 minut, denně tak ušel v průměru 66,77 kilometrů.

 Pivovar HOLBA, a. s., tradiční český výrobce (od roku 1874) se sídlem v Hanušovicích je společně s pivovary ZUBR a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Holba je regionální pivovar s celostátním dosahem, pivo však také vyváží např. na Slovensko, do Německa, Polska, Maďarska, Itálie, Finska, Švédska, Litvy, Estonska, Ruska atd., ale třeba i do Kolumbie.

Nejprodávanějším pivem je 11° ležák Holba Šerák, aktuálně se pyšnící zlatými medailemi z European Beer Challenge (EBC) a World Beer Awards (WBA) a oceněním Výrobek Olomouckého kraje. Úspěchy však slaví také Holba Premium – zlatá na EBC a stříbrná na WBA a druhé místo v soutěži České pivo. Jedinečnou součástí produkce pivovaru je výhradně čepovaný ležák Holba Keprník, vyráběný z podhorských ječmenů a ručně česaného horského chmele.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete