Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Národní zemědělské muzeum Praha

06.02.2013 - 14.04.2013 Praha

V Národním zemědělském muzeu Praha budou od 6. února do 14. dubna 2013 vystaveny obrázky traktorů od dětí s autismem. Výstavu s názvem "Autismus mi přeoral život" pořádá NZM Praha společně s Asociací pomáhající lidem s autismem (APLA) Praha, střední Čechy, o.s. Zvolený název výstavy je příznačný nejen proto, že se jedná o ztvárnění zemědělské techniky. Všichni, kdo se s diagnózou autismu již…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Národní zemědělské muzeum Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

V Národním zemědělském muzeu Praha budou od 6. února do 14. dubna 2013 vystaveny obrázky traktorů od dětí s autismem. Výstavu s názvem "Autismus mi přeoral život" pořádá NZM Praha společně s Asociací pomáhající lidem s autismem (APLA) Praha, střední Čechy, o.s. Zvolený název výstavy je příznačný nejen proto, že se jedná o ztvárnění zemědělské techniky. Všichni, kdo se s diagnózou autismu již setkali, mohou potvrdit, že autismus vždy přináší velké změny do dosavadního fungování rodiny. Prostě "přeorá" člověku život, a to doslova a do písmene. V této náročné situaci je proto velmi důležité, aby se hlavně rodiče malých dětí s autismem měli na koho obrátit.

APLA Praha, střední Čechy, o.s., se snaží být oporou lidem s poruchou autistického spektra a jejich blízkým již od r. 2003. Mezi široké spektrum poskytovaných služeb, které APLA Praha poskytuje, neodmyslitelně patří také pořádání výletů, táborů a dalších volnočasových aktivit pro děti i dospělé s autismem. Kresby traktorů vznikly právě na základě jedné z mnoha těchto akcí. Děti s poruchou autistického spektra v létě loňského roku navštívily Národní zemědělské muzeum Praha. Moc se jim tam líbilo, stálá expozice historických traktorů a dalších zemědělských strojů pod názvem "Jede traktor" je však přímo okouzlila. APLA Praha se proto rozhodla získat od rodičů zpětnou vazbu a shromáždila obrázky zachycující bezprostřední dojmy dětí z této expozice. Ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem Praha se následně podařilo sestavit originální miniexpozici – koláž na téma "traktory a autismus". Tvoří ji kresby traktorů a traktůrků, fotografie autorů kreseb, nechybí ani základní informace o činnosti APLA Praha a autismu obecně.

V Národním zemědělském muzeu Praha (Kostelní 44, Praha 7 – Letná) budou obrázky dětí s autismem k vidění od 6. 2. do 14. 4. t. r. Ze všech dětských kreseb a dalších exponátů je patrné, že přestože autismus "přeorat" život skutečně umí, dětem s poruchou autistického spektra originalita a výtvarné nadání nechybí, ba naopak z nich přímo raší.

 

Otevírací doba

 

Celoročně, úterý – neděle, 9:00 – 17:00

 

Podrobné informace o vstupném

zde

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Stejšn s Barbie uklidí Babu 2024 - …

21.04.2024 - 21.04.2024
Stanice techniků DDM…

V neděli 21. dubna 2024 bude Stanice techniků společně s Barbie a organizací Uklízení je hračka zvelebovat okolí…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete