Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Baby Dance Camp 2019 - Fryšava pod Žákovou horou

07.07.2019 - 21.07.2019 Fryšava pod Žákovou horou

Baby Dance Camp je letní taneční tábor pro rodiny s malými dětmi od 3 do 9 let, jehož cílem je rozvinout základní cit pro rytmus, melodii, pohyb a motoriku dítěte a zároveň si domů odvést krásný společný zážitek z pohádkové atmosféry.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Letos nás BDC 2019 zavede na statek jménem Medlov. Statek leží na středové hranici pěti království. V každém království mají své starosti a svoje války a také své princezny, které, co si budeme povídat, neoplývají zrovna šlechetným a pokorným chováním.

Království vedla války jen proto, že jedna princezna má hezčí šaty nebo druhá nemá pihu velkou jako dukát pod okem a té třetí se to nelíbí. Všechny ty hloupé války narušovaly úrodu a chod statku. Protože, když šla jedna armáda útočit na znepřátelené království, vždy to vzala přes statek. No dovedete si to představit? Tu jeden voják něco poníčil, tu druhý voják něco šlohl a tak dále a tak dále.

Čaroděj, který střeží tuto oblast a chrání ji před zlem, se již nemohl dál dívat na chování těchto princezen a rozhodl se, že každou z nich zakleje. Království tak přestala válčit a měla dost práce a starostí se svými zakletými princeznami.

Díky zásahu hodného čaroděje má statek Medlov klid a konečně se může věnovat práci. Statek má opravdu velké louky dost zdevastované válkou. Má tam několich chlívků s prasátky, které děvečky krmí oukropem. Sice se jim podařilo zachránit úrodu zelí, ale mlsné kozy se na nic neptaly a úrodu svým mlsným počinem patřičně snížily. Náladu čeledínům a děvečkám snad zlepšuje stádo kraviček s výtečným mlékem, stádo ovcí jemnou vlnou a několik hřebců s hřívou jemnou jako pel.

Protože je to velký statek, pracuje zde hodně čeledínů a děveček. Kdejaký krajánek nebo poutník zde zastaví a za trochu práce dostane hojné pohoštění a pohodlný nocleh v seníku nebo ve chlévě. Nedávno na Medlov dorazil i Honza. Ano, zábavný je, to mu nikdo neupře, jen kdyby nebyl tak, tak hloupý a líný. Přišel jen přespat, prosil o vodu, a teď je nakvartýrovaný do sednice a nocuje na peci.

K práci se má asi jak koza k petržely a věřte, že koza petržel pozře pouze násilím. Taky že ho statkář pořádně do práce honí. Kde jaký krajánek se diví, že má takovou trpělivost. Snad ví co dělá. Nikdo ani nechápe, proč se hloupému Honzovi říká hloupý Honza. Naopak ho všichni podezřívají, že je moc chytrý a líný. Stejně jako kočka Cecilka, která vládne celému statku a dělá si co chce. Když chce, tak ji nikdo celé týdny nevidí. Vždy se jen proplíží na mléko. 

Honza sic na práci nesáhne, ale jinak je snílek. Chce všech pět princezen vysvobodit. To je důvod, proč přišel na statek a každý večer jen obchází hradby a bloumá, jak by to mohl udělat. Všichni se mu za to posmívají a říkají, že až jednu z princezen osvobodí, může si ji vzít za ženu. Pak by byl bohatý, stal se králem a nemusel by už celý život nic dělat. Čeledíni se smějí, že kdyby tam vládl Honza, tak by byl příliš líný na to, aby se zbytečně rozčiloval a vedl války. Chachachaaaa.

Pokud budete mít cesty kolem, rozhodně se zastavte. Je zde krásná příroda, a když přiložíte ruku k dílu, jistě dostanete i kus žvance a nějaký nocleh v chlívku u telátek nebo prasátek se jistě také najde. Nemyslete, spát u prasátek je příjemné a teplé, a když si dáte pod hlavu kousek slámy, tak takové pohodlí nemá ani kdejaká princezna. A pokud budete mít dobrodružnou náladu, můžete se s Honzou vydat osvobodit nějakou z princezen.

Mapa

Další akce v okolí

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete