Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den otevřených dveří s neobyčejnými zážitky - Polička

01.06.2019 Centrum Bohuslava Martinů

Do Centra Bohuslava Martinů se budete moci podívat zcela zdarma kdykoliv v průběhu akce. Na místě budete moci své otázky položit přímo jeho pracovníkům.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

1. 6. 2019 15:00 - 22:00

Centrum Bohuslava Martinů v Poličce se nachází v objektu Městského muzea, na rohu Tylovy a Šaffovy ulice v těsném sousedství Palackého náměstí. Jedná se o historickou budovu, která byla v roce 1934 věnována Muzejnímu spolku Palacký, do té doby byla sídlem chlapecké měšťanské školy, kterou navštěvoval v dětství i Bohuslav Martinů. Po poslední obnově muzejní budovy s podporou evropských fondů zde byly naistalovány nové expozice, které jsou připraveny tak, aby své návštěvníky zábavnou formou vtáhly do dávných časů našich předků. Vznikly zde také prostory vhodné ke konání kulturních a společenských akcí, odpočinkové zóny a nový depozitář pro ochranu originálních sbírek se zázemím pro badatele.

Na co se můžete těšit?
Do Centra Bohuslava Martinů se budete moci podívat zcela zdarma kdykoliv v průběhu akce. Na místě budete moci své otázky položit přímo jeho pracovníkům.

Prezentace dalších projektů:
Evropské fondy pomáhají i na jiných místech. Na akci vám představíme jiné úspěšné projekty, které zlepšily kvalitu života v Pardubickém kraji.

Aktivity pro děti i dospělé:
Po celý den se budete moci zapojit do mnoha aktivit a soutěží o drobné ceny. Přímo v Centru Bohuslava Martinů bude pro naše nejmenší připravena možnost vyzkoušet, jak se vyrábějí výrobky z hlíny či skleněné perly. Nejen děti, ale i mnohé dospělé jistě zaujme možnost zastřílet si na terč. Pro děti bude připravena i možnost zasednout do školních lavic ve třídě upravené do podoby z let, kdy se zde vzdělával sám Bohuslav Martinů. Získají skutečně reálný zážitek, jelikož zde proběhne i simulovaná hodina se všemi dobovými zvyky. Děti se seznámí s různými hudebními nástroji, z nichž některé si budou moci také vzít do rukou a zahrát si na ně. Tyto a mnohé další aktivity zaručují, že se Vaše ratolesti nebudou ani chvilku nudit.

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete