Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

24. Mezinárodní divadelní site specific projekt Divadla Continuo

06.08.2020 - 13.08.2020 Malovice

Každoroční divadelní site specific projekt, který Divadlo Continuo pořádá již od roku 1997, se letos uskuteční v otevřené krajině v blízkosti Švestkového Dvora v Malovicích, sídla Divadla Continuo. Břeh a hladina rybníka, pole, louky, polní cesty, koruny stromů se stanou dějištěm divadelních akcí, výtvarných a zvukových instalací. Putování zšeřelou krajinou kolem rybníka. Ostrovy v krajině Malovicka každý večer od 6. do 13. srpna, vždy od 21 hodin.

Adresa a kontaktní informace

24. Mezinárodní divadelní site specific projekt Divadla Continuo se letos koná. Členové souboru se vrací k rybníku Otrhanec a zvou diváky k putování zšeřelou krajinou Malovicka u rybníka Otrhanec.


Břeh a hladina rybníka, pole, louky, polní cesty a koruny stromů. Všechna tato místa se stanou dějištěm divadelních akcí, výtvarných a zvukových instalací

Na rozdíl od předchozích ročníků, které zpracovávaly historické události, historii místa, či konkrétní lidské osudy, se letos tvůrci rozhodli pro jiný formát.

"Pozvali jsme k účasti na projektu dvacítku mladých umělců, studentů uměleckých škol i začínající profesionály, aby společně s námi vytvořili projekt pokoušející se reflektovat současnou situaci", vysvětluje Pavel Štourač, pod jehož režijním vedením inscenace vzniká.
"Témata, o kterých všichni každý den mluví, věci, které každodenně žijeme, ale neodvažujeme se je vyslovit ani před sebou samými. Útržky poezie, novinových zpráv, fragmenty lidských příběhů. Ostrovy… To vše diváci naleznou při procházce noční krajinou", dodává.

Inscenaci Ostrovy budou moci diváci zhlédnout od 6 do 13. srpna vždy od 21 hodin.

Na umělecké části projektu se vedle členů Divadla Continuo a jeho dlouhodobých spolupracovníků podílí tentokrát účastníci z 6 zemí Evropy, kteří po dobu 4 týdnů pracují na vytvoření výsledné inscenace. Scénografické řešení projektu vzniká pod vedením Heleny Štouračové. Hudební dramaturgii má na starosti Jakub Štourač.

Divadlo Continuo je mezinárodní divadelní soubor založený v roce 1992. Práci Divadla Continuo je prakticky nemožné žánrově zařadit. Ve svých projektech propojuje pohyb, tanec a fyzické herectví s postupy loutkového divadla, živou hudbou a výraznou výtvarnou stylizací. Toto vše pak vytváří nezaměnitelnou poetiku a jedinečnost jednotlivých inscenací.
Mezinárodní divadelní site specific projekty pořádá každoročně již od roku 1997, vždy ve vybrané nedivadelní lokalitě jihočeského kraje. Během více než dvaceti let vypracovali členové divadla soubor svébytných tvůrčích divadelních postupů a principů, se kterými jednotlivé projekty vytváří.

"Site specific projekty Divadla Continuo se již staly tradicí a ani letos jsme nechtěli tento projekt vynechat i přes veškeré obtíže, které s sebou situace spojená s pandemií nese", vyjadřuje se k organizaci akce režisér Pavel Štourač.
Letos, více než kdy jindy, považujeme za důležité udržet kontinuitu tohoto projektu. Jeho realizací se tak snažíme přispět k obnovení a udržení rozmanitosti kulturního života v ČR.
Projekt se koná v otevřeném prostoru a budou při něm dodržena veškerá hygienická opatření.

Vstupenky na představení v předprodeji v síti GoOut, také pak na místě 1 hodinu před začátkem představení.

https://goout.net/cs/divadlo/ostrovy/yrdtf/

 

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete