Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Divadlo na cucky - Olomouc

07.10.2018 - 09.12.2018 Olomouc

Divadlo na cucky nabízí umělecké vzdělávání pro všechny generace. I malí divadelní zvědavci jsou v Divadle na cucky vítáni, pořádáme pro ně cyklus tvůrčích dílen. Děti si mají možnost vyzkoušet, jaké je to být třeba loutkářem, vypravěčem nebo fotografem. Dílny probíhají (pokud není uvedeno jinak) v neděli od 14.00 a trvají 90-120 minut.Vhodné pro děti od 6 do 10 let, kurzovné 70 Kč.Rezervované…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Divadlo na cucky nabízí umělecké vzdělávání pro všechny generace. I malí divadelní zvědavci jsou v Divadle na cucky vítáni, pořádáme pro ně cyklus tvůrčích dílen. Děti si mají možnost vyzkoušet, jaké je to být třeba loutkářem, vypravěčem nebo fotografem.

 

Dílny probíhají (pokud není uvedeno jinak) v neděli od 14.00 a trvají 90-120 minut.

Vhodné pro děti od 6 do 10 let, kurzovné 70 Kč.

Rezervované vstupenky je nutno vyzvednout na pokladně Divadla na cucky (Dolní nám. 42) do 7 dnů od data rezervace.

Permanentka PODZIM 2018 v prodeji za 390 Kč (objednejte zde).

 

Plán nedělních dílen:

23. 9. Mililitr

7. 10. Malí v krajině tři-dé

21. 10. Malé vizuální experimenty

4. 11. Malí choreografové

17. 11. Malí architekti na Noci divadel

2. 12. Hurá divadlo!

9. 12. Malí animátoři: Animované P(a)F

 

VĚK 6 - 10 LET

 

7. 10. 14.00 - 15.30

Malí v krajině tři-dé

Výtvarná dílna se tematicky dotýká aktuální výstavy sochaře Petra Švolby v Galerii XY, který k tématu krajiny přistupuje vlastní cestou. Na základě rozpravy o tom, jak se liší současná krajina od té minulé a jak vlastně lidé v krajině tráví čas, si děti vytvoří prostorové obrazy. Lektorka: Monika Beková.

Monika Beková

Lektorka vystudovala na katedře výtvarné výchovy v Olomouci a SŠUŘ v Brně, dlouhodobě vyučuje výtvarnou tvorbu na různých typech škol, ráda zpřístupňuje výtvarné umění často netradiční a hravou formou jak dětem, tak dospělým. Sama aktivně tvoří a na Dolním náměstí se stará o výstavní program v Galerii XY. Malý ateliér bývá propojen s aktuální výstavou v galerii, v kterých hledá inspiraci.

 

21.10. 14.00 - 16.00

Malé vizuální experimenty

Děti se přenesou do záře projektoru. Užijí si atmosféru a stanou se součástí vlastního vytvořeného obrazu, pomocí barevných průhledných fólií a meotaru, popřípadě i fotografií a dataprojektoru. Akci si i děti sami navzájem fotoaparátem zdokumentují. Lektorky: Lenka Trantírková, Petra Vlčková.

Lenka Trantírková

Absolventka Učitelství výtvarné výchovy a muzejní pedagogiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Po studiích působila jako lektorka v Květné zahradě v Kroměříži a následně necelý rok působila jako dobrovolník v zahraničí při pořádání filmového festivalu a různých workshopů. Nyní se vrátila do Olomouce, kde působí v Muzeu umění Olomouc jako lektorka.

Petra Vlčková

Absolventka Učitelství výtvarné výchovy pro základní umělecké školy. Ráda se věnuje malým dětem a proto nabírala zkušenosti v různých školkách, především v lesní školce na kraji Olomouce – Pojďte ven. Nyní ji můžete potkat kousek od Prahy v dětské skupině ve Vraném nad Vltavou.

 

4. 11. 14.00 - 15.30

Malí choreografové

Workshop se neomezí jen na pohyb a tanec samotný, ale děti během workshopu nahlédnou do tajů tvorby choreografií, a tak svými krátkými tanečními díly zkusí roztančit všechny prostory Divadla na cucky. Kreativním způsobem si tak všichni dohromady ošaháme principy site-specific v rámci závěrečného interního mini-představení. Lektorka: Hana Achilles.

Hana Achilles

Absolventka Tanečních kateder na HAMU v Praze, VŠMU v Bratislavě a Salzburg Experimental Academy of Dance. V současnosti se živí převážně jako choreografka a částečně jako tanečnice (specializace současný a lidový tanec). Její díla je možné vidět v národních i oblastních divadlech v České republice a zároveň intenzivně spolupracuje s tanečními soubory jako např. VUS Ondráš nebo Hradišťan.

 

17.11. 14.00 - 16.00

Malí architekti

Ve výtvarné dílně zveme děti ke svobodné hře s prostorem a materiálem.  V nedělním odpoledni se děti promění ve studenty architektury a seznámí se se základními principy a technikami, které architekti využívají. Jde především o rozvinutí fantazie,  odbourání stereotypů a rozvíjení kritického myšlení dětí. Lektor: Petr Jakšík. 

Petr Jakšík

Lektor je absolventem FA VUT – Brno a částečně ETSAV ve Valencii. V současné době pracuje v ateliéru A8000 v Praze jako senior architekt, příležitostně navrhuje scénografie, nebo realizuje instalace spolu s arch. kanceláří MAK. Účastnil se a zároveň spolupořádal některé workshopy zaměřené na roli architektury ve společnosti. Praxi ve svém oboru získal v ateliérech v Praze, ve Španělsku a ve vlastní praxi. Z realizovaných projektů můžeme uvést realizaci interiéru bytu Banderi ve Warszavě, startup Starcube a restauraci Asahi v Brně ve spolupráci s RO_AR, scénografie pro Divadlo na cucky a realizace v A8000.

 

2. 12.14.00 - 15.30

Hurá divadlo!

Přijďte v hravém odpoledni poznat, co obnáší proces vzniku divadla? Děti se stanou diváky i aktéry zároveň, vyzkouší si, co to znamená vstoupit do role, jednat v ní a ještě navíc se budou učit porozumět tomu, co mohou na jevišti v divadle vidět. Lektorka: Jana Jurkasová.

Jana Jurkasová

Absolventka Dramatické výchovy DAMU, Praha a bakalářského studia Speciální pedagogiky se zaměřením na dramaterapii. Profesní zkušenosti získala jako učitelka literárně-dramatického oboru na ZUŠ, i jako externí pedagog Univerzity Palackého v Olomouci a Vyšší odborné školy herecké (předmět Tvořivá dramatika), v současné době působí v Divadle na cucky jako divadelní lektorka. Můžete ji potkat také jako lektorku na přehlídkách dětského a studentského přednesu a divadla hraného dětmi.

 

9. 12. 14.00 - 15.30

Malí animátoři: Animované P(a)F

Workshop ve spolupráci s Divadlem na cucky bude zaměřen na kreslenou animaci. Děti si společně vyrobí krátkou kreslenou smyčku z vlastnoručně nakreslených obrázků, které budou následně rozhýbávat pod kamerou. Důležitá je vlastní zkušenost, jež dětem ukáže náročnost, ale i hravost animace. Kapacita je omezená! Lektorka: Pavla Baštanová.

Pavla Baštanová

Absolventka ateliéru Televizní a filmové grafiky na VŠUP, předtím ateliéru Animované tvorby na UTB ve Zlíně. Kromě animace se věnuje ilustraci a grafice, kterou studovala půl roku na stáži na AVU u Jiřího Lindovského. V současné době vytváří ilustrace pro časopisy, vizuální styl pro festival nebo edukační animovaná videa. V Praze vyučuje výtvarnou výchovu na základní škole.

Mapa

Další akce v okolí

Barvám Neutečeš 2024 - Olomouc

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště Flora

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Beerfestu street 2024 - Olomouc

22.05.2024 - 25.05.2024
Olomouc

Nová scéna olomouckého Beerfestu. Kromě programu na Korunní pevnůstce chystáme i akci na Dolním náměstí. Ta začne už ve…

Grizly fest 2024 - Olomouc

08.06.2024 - 08.06.2024
Grizly, Chválkovice…

Exkurze do oříškárny, skvělé jídlo a zábava pro celou rodinu. Open-air oříškový festival GRIZLY FEST se blíží.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

17.04.2024 - 17.04.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete