Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dny otevřených dveří v jeskyni Býčí skála - Křtiny

13.06.2020 - 14.06.2020 Křtiny

Prohlídky běžně nepřístupné jeskyně Býčí skála s výkladem budou v roce 2020 probíhat po tři víkendy v červnu.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Z důvodů ochrany hnízdících dravců budou letos opět později:

13.-14.6.2020

20.-21.6.2020

27.-28.6.2020


Dny otevřených dveří jsou zcela mimořádnou akcí pod záštitou Správy CHKO Moravský kras. Vstup do jeskyně je možný s průvodcem, pouze na vlastní nebezpečí.

Akce se koná vždy od 9 do 16 hodin, za každého počasí. Délka prohlídky jeskyně je asi 60 minut. V jeskyni je vysoká vlhkost a teplota asi 9°C. Cesty jsou upravené, ale nejsou betonové jako v jiných, veřejnosti přístupných jeskyních. Doporučujeme pevnou obuv a teplejší oblečení, například dlouhé kalhoty a svetr či bunda. Psi do jeskyně nesmí!

Těšíme se na Vás a pokusíme se i v současné době zajistit provoz co nejbližší tomu, na jaký jste zvyklí. Vzhledem k tomu, že nejsme schopni předvídat vývoj situace, budou plán akce i konkrétní bezpečnostní opatření zveřejněny zde a zároveň na místě konání akce samotné. Opatření se mohou v průběhu DOD 2020 měnit, sledujte tedy prosím aktuální stav, předtím, než se k nám vypravíte.

Vzhledem k letošní epidemiologické situaci a v souladu s doporučeními MZČR chceme zabránit shlukování většího množství lidí před jeskyní a dodržování hygienických bezpečnostních opatření. Proto Vám doporučujeme zarezervovat si termín prohlídky předem.

Prohlídka bude možná i bez rezervace, v případě, že nebude překročen limit návštěvníků v rámci prohlídky, nemůžeme ji však zaručit. Dosud jsme všechny zájemce provedli i za cenu navyšování kapacity jednotlivých prohlídek, v současné době se však budeme muset řídit aktuálním nařízením vlády a Ministerstva zdravotnictví ČR a regulovat podobu akce v závislosti na míře rozvolňování preventivních opatření.

Rezervace:

Po kliknutí na "Rezervovat" si vyberte vhodný termín, počet volných míst se zobrazí po najetí myší. Pak klikněte na "Další krok". Stačí zadat jen Váš E-mail, na který bude doručeno potvrzení o rezervaci. Ostatní údaje nejsou povinné. Potvrzením se prokážete u stolečku před jeskyní. Není nutné je tisknout, stačí ukázat v mobilu. Pokud bude plno, můžete se nahlásit i jako náhradník, v případě uvolnění míst dostanete informační e-mail.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete