Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

DOSHISHA UNIVERSITY ORCHESTRA

16.03.2013 Praha

DOSHISHA UNIVERSITY ORCHESTRA - PRESTIŽNÍ ORCHESTR MLADÝCH JAPONSKÝCH HRÁČŮ Z KYÓTA ZAHRAJE DVOŘÁKOVU NOVOSVĚTSKOU  Již v sobotu 16. března 2013 se může pražské publikum těšit na interpretaci proslulé Dvořákovy Novosvětské symfonie mladými japonskými umělci. Koncert zazní v pražském Rudolfinu v rámci koncertního cyklu prestižních zahraničních souborů tvořených studenty,MUSICA ORBIS 2013. Doshisha…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

DOSHISHA UNIVERSITY ORCHESTRA - PRESTIŽNÍ ORCHESTR MLADÝCH JAPONSKÝCH HRÁČŮ Z KYÓTA ZAHRAJE DVOŘÁKOVU NOVOSVĚTSKOU

 Již v sobotu 16. března 2013 se může pražské publikum těšit na interpretaci proslulé Dvořákovy Novosvětské symfonie mladými japonskými umělci. Koncert zazní v pražském Rudolfinu v rámci koncertního cyklu prestižních zahraničních souborů tvořených studenty,MUSICA ORBIS 2013.

 Doshisha University Orchestra je tvořen 120 hráči, kteří převážně navštěvují  Doshisha University v Kyótu. Tato univerzita byla založena v roce 1875 a je jednou z prestižních křesťanských škol v Japonsku. Orchestr působí především ve městě Kyóto, jednom z nejstarších japonských měst s bohatou historií. I orchestr se může pochlubit dlouhou historií, první koncert byl uveden v roce 1925 a zájem o orchestr projevila i japonská císařská rodina, která navštívila 14. pravidelný koncert.

 Posláním orchestru mladých hráčů je rozvíjet u svých členů hudební dovednosti a také nadšení a lásku k hudbě. Na svých koncertech Doshisha University Orchestra vždy usiluje o to, aby se hudba dotkla citů lidí a představení bylo plné energie.

 Orchestr kromě domácí koncertní činnosti vyjíždí pravidelně jednou za tři roky na zahraniční turné.  Cílem těchto cest je, mimo jiné, poznat kulturu zemí, ve kterých se zrodila díla, která mladí hráči na svých koncertech interpretují.  Mezi oblíbenými skladateli Japonců najdeme i Antonína Dvořáka, jehož skladby mají ve svém repertoáru. Mladí hráči potěšili publikum ve Spojených státech, Německu, České republice a Maďarsku a jejich výkony byly vždy výborně přijaty. Prahu si vybral orchestr pro svoji letošní zahraniční cestu mimo jiné proto, že Praha je partnerským městem domovského sídla orchestru, města Kyóto.

 Do Prahy přijíždí orchestr s dirigentem Hiroyuki Odanem a kromě Héroldovy předehry k opeře Zampa a výběru z Griegovy suity Peer Gynt zahraje pražskému publiku i nejznámější 9. symfonii Antonína Dvořáka, Novosvětskou.  Dvořákova symfonie č. 9 vznikla v době skladatelova pobytu ve Spojených státech, kde působil v letech 1892 až 1895 jako ředitel newyorské konzervatoře. Toto dílo se řadí k nejlepším dílům světové symfonické tvorby a my se jen můžeme těšit, jak jej uchopí mladí talentovaní japonští hráči.

 Koncertu propůjčili záštitu primátor hl.m. Prahy Bohuslav Svoboda, Velvyslanectví Japonska v ČR, město Kyóto a Univerzita Doshisha.

 John Tregellas, ředitel agentury The Prague Concert Co., k nadcházejícímu koncertu řekl:

"V loňském roce byly v rámci cyklu představeny 3 vynikající americké orchestry a jeden studentský orchestr z Anglie. Všechny koncerty sklidily velký úspěch a splnily naše očekávání – do Prahy přijeli opravdu špičkoví mladí umělci. Nyní do Prahy již podruhé po devíti letech přijíždí japonský orchestr DOSHISHA UNIVERSITY ORCHESTRA. První koncert v roce 2004 měl u posluchačů velký ohlas, proto věřím, že i v tentokrát se můžeme těšit na koncert plný mladé energie a vysokého hráčského nasazení."

 Posluchači klasické hudby se mohou těšit na následující koncerty cyklu -  27. června 2013 EL CAMINO YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA (USA)| 4. července 2013 SAN JOSÉ YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA (USA) | 12. července 2013 smíšený pěvecký sbor ze Skotska NATIONAL YOUTH CHOIR OF SCOTLAND |.

 Staňte se členy Koncertního klubu The Prague Concert Co. a získejte významné slevy.  Informace obdržíte po registraci.Více na  www.concert.cz

 Vstupenky  jsou k zakoupení v síti Bohemia Ticket, Ticketportal,Ticketpro, Via Musica, pokladna Rudolfina
Cena 500,- Kč/vstupenky nejsou číslovány, sleva 50% studenti, ZTP a doprovod

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete