Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dožínky Plzeňského kraje 2018 v Tachově

15.09.2018 Tachov

Dožínková slavnost spojená s farmářskými trhy, bohatým kulturním programem a ukázkami řemesel. Nebude chybět ani tradiční dožínkový průvod, krojovaní zpěváci a muzikanti, koňské povozy, ženci a děvečky nesoucí dožínkový věnec a dožínkovou kytici.Také letos zve hejtmanství na tradiční oslavy ukončení sklizně a poděkování za úrodu, a to v sobotu 15. září 2018. Dožínky Plzeňského kraje se tentokrát…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Muzeum Českého lesa v Tachově
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Tachov
Obec
Tachov

Fotogalerie k článku

Dožínková slavnost spojená s farmářskými trhy, bohatým kulturním programem a ukázkami řemesel. Nebude chybět ani tradiční dožínkový průvod, krojovaní zpěváci a muzikanti, koňské povozy, ženci a děvečky nesoucí dožínkový věnec a dožínkovou kytici.


Také letos zve hejtmanství na tradiční oslavy ukončení sklizně a poděkování za úrodu, a to v sobotu 15. září 2018. Dožínky Plzeňského kraje se tentokrát stěhují do Tachova a spojeny budou s dožínkovým trhem, který nabídne také ochutnávku oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Tachovské náměstí Republiky ožije už v 10 hodin hudbou kapely Amátovka, poté vystoupením folklórního souboru Kaštánek při DD Tachov a Tachovského dětského sboru. Součástí programu bude ocenění zemědělců Plzeňského kraje, které doporučila Krajská agrární komora Plzeň a Asociace soukromého zemědělství ČR.

Tradiční dožínkový průvod
Součástí dožínek bude i tentokrát dožínkový průvod s koňskými povozy, krojovanými zpěváky a muzikanty, ale i ženci a děvečkami nesoucími dožínkový věnec a dožínkovou kytici. Ukázky zdobení vozů, koní a vazeb dožínkových věnců společně s ochutnávkami regionálních potravin budou k vidění v zahradě Muzea Českého lesa, odkud za doprovodu Dechového orchestru mladých Tachov vyjde půl hodiny před polednem dožínkový průvod. Ten se přes zámecký park přesune na náměstí Republiky, kde chasa předá hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi dožínkový věnec a starostovi Tachova Jiřímu Stručkovi dožínkovou kytici. Páter pak tradičně provede žehnání úrodě a hejtman společně se starostou budou čepovat pivo.


Po skončení tradičních dožínkových zvyklostí bude program na náměstí Republiky pokračovat vystoupením kapely No Name.

Vstup na akci je zdarma!

Mapa

Další akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete