Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Febiofest

20.03.2014 - 28.03.2014 Praha

 Mezinárodní filmový festival Febiofest probíhá během měsíců března a dubna (nejdříve v Praze a následně i v dalších regionech České republiky). Jedná se o festival zahrnující filmy všech délek, žánrů a formátů, který přináší domácímu publiku to nejlepší z posledního roku včetně distribučních premiér, retrospektiv a profilů.Celostátní filmový festival hrané tvorbyHlavím krédem organizátorů je…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Různá města
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

 

Mezinárodní filmový festival Febiofest probíhá během měsíců března a dubna (nejdříve v Praze a následně i v dalších regionech České republiky). Jedná se o festival zahrnující filmy všech délek, žánrů a formátů, který přináší domácímu publiku to nejlepší z posledního roku včetně distribučních premiér, retrospektiv a profilů.

Celostátní filmový festival hrané tvorby

Hlavím krédem organizátorů je zachovat původní profil a cíl festivalu založeného v roce 1993, kterým bylo heslo: "Všechno pro diváka". Kromě již jmenovaných filmových snímků se můžete těšit na speciální sekce, které uspokojí potřeby dětských diváků (Febiofest Junior), příznivců experimentálního filmu či členů gay a lesbické komunity. Na základě hlasování českých filmových kritiků je  nejlepším filmům každoročně ve třech kategoriích (hraný film, animovaný film, dokumentární film) udělována prestižní cena KRISTIÁN.

Projekce jsou situovány do multiplexu Village Cinemas Anděl, kina PONREPO a proměnlivého video auditoria (kina, nádraží, kostely apod.). V posledních letech se součástí Febiofestu stal i hudební festival, který návštěvníkům nabízí každý večer 3 koncerty na hlavní scéně v klubu Febiofestu a 2 koncerty na malé scéně v pizzerii Mediterrane. Chvílím oddechu se lze oddávat v přilehlé relaxační zóně. Mezi vítěze posledních ročníků patří snímky Protektor, Magnus, Fimfárum či Pravidla lži. Po ukončení festivalu v našem hlavním městě putují vybrané snímky do dalších měst. Ty nejlepší filmy tak mohou vidět diváci v celé naší republice. Během posledních ročníků dokonce Febiofest překračuje hranice i do Slovenské republiky.

Febiofest - rok 2014

 

 

 

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete