Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival české filmové komedie - Nové Město nad Metují

13.09.2020 - 19.09.2020 Teplice nad Metují

Ani na chvíli jsme nezaváhali. 42. ročník festivalu české filmové komedie Nové Město nad Metují se uskuteční. S diváky, porotou i dobrými českými filmy. Jen v pozměněné a “úspornější” formě.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V časech ekonomicky či politicky temných, při zrodu naděje i ve chvílích velkých rozhodnutí, vždy nám pomáhal humor. Festival komedie proto nemůže přerušit svou tradici a i letos se uskuteční. "Současná situace je pro nás velkou výzvou. Sledujeme aktuální dění a pevně věříme, že bude na podzim situace natolik stabilní, že se s našimi diváky v novoměstském kině setkáme tváří v tvář,” říká ředitel festivalu Zdeněk Krákora.

Mezi letošními nominovanými filmy jsou Vlastníci, Poslední aristokratka, Příliš osobní známost nebo Případ mrtvého nebožtíka. Soutěžní snímky bude koncem srpna hodnotit porota ve složení: režisér a scénárista Zdeněk Zelenka, filmová kritička Věra Míšková, prezident herecké asociace a režisér Ondřej Kepka, malíř a grafik Vladimír Suchánek, herečka a dabérka Kamila Špráchalová, hudební skladatel a producent Daniel Barták, herečka Zuska Velichová a ekonom a filmový nadšenec Jiří Kunte.

"Musíme si uvědomit, že to je jeden z nejstarších filmových festivalů vůbec. Že zde soutěžily filmy jako Adéla ještě nevečeřela, Básníci od Dušana Kleina, básníci a další a další filmy dnešních režisérských legend. Každý rok na festivalu vidím ty nejlepší české komedie, hodnotím herecké výkony, scénář, režii, hudbu a tak dál. Dokážeme se u toho s ostatními porotci pohádat, dokážeme spolu nesouhlasit, ale jde nám o jedno - aby cenu získal dobrý český film,” vysvětluje Ondřej Kepka.

Moderátorem letošního ročníku bude tradičně Michal Jančařík.

Přípravy festivalu jsou v plném proudu. I tak ale zatím nemůžeme (s ohledem na aktuální situaci) více informací prozradit.

 

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Jaroměři | duben 2024

24.04.2024 - 24.04.2024
nám. Dukelských hrdinů…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete