Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival ledových soch 2018 - galerie Harfa

26.01.2018 - 28.01.2018 Praha

Přeneste se spolu s námi do oblasti nacházející se daleko za polárním kruhem, která inspiruje a fascinuje každého z milovníků dobrodružných výprav a prozkoumávání tajuplných oblastí plných přírodních krás. A nemusíte přitom jezdit ani za hranice našeho hlavního města! V obchodním centru Galerie Harfa totiž každoročně v únoru propuká největší český "Festival ledových soch", během nějž můžete…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Galerie Harfa - Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Přeneste se spolu s námi do oblasti nacházející se daleko za polárním kruhem, která inspiruje a fascinuje každého z milovníků dobrodružných výprav a prozkoumávání tajuplných oblastí plných přírodních krás. A nemusíte přitom jezdit ani za hranice našeho hlavního města! V obchodním centru Galerie Harfa totiž každoročně v únoru propuká největší český "Festival ledových soch", během nějž můžete obdivovat umění těch nejlepších umělců pracujících s ledovými kvádry.

Co zde uvidíte

Na vlastní oči budete moci pozorovat proměnu ledových obelisků v nádherná umělecká díla, jejichž zaměření se každým rokem mění dle aktuálního tématu. Akce je určena zvláště pro rodiny s dětmi, neboť ti nejmenší se během pestrého programu seznámí s rozmanitými technikami tvůrčí dovednosti jednotlivých autorů. Příjemným bonusem pro všechny zúčastněné bude i soutěž volící nejkrásnější sochu. Obdivovat jednotlivé sochy pak budete moci až do doby, než kvůli zvýšeným teplotám roztají. Jen pro upřesnění pak uvádíme informaci, že celou expozici naleznete na střeše nákupního centra, kde na Vás čeká i řada zajímavých hostů a patronů akce.

Zpříjemněte si Vaše často monotónní nákupy o příjemné rozptýlení a jedinečnou kulturně-zábavnou akci!

Festival ledových soch 2018

Festival ledových soch ve znamení šťastné sedmičky
Galerie Harfa bude hostit v termínu 26. - 28. ledna 2018 sedmý ročník Festivalu ledových soch, letos s titulem Světová velkoměsta

Poslední lednový víkend bude v pražské Galerii Harfa zasvěcen ledovému umění. Již tradičně se zde uskuteční Festival ledových soch, pro rok 2018 pořadatelé zvolili téma světová velkoměsta. Chcete vědět, jak si zkušení sochaři poradí s nástrahami newyorkských výškových budov nebo romantickou náladou Paříže? Zajímá Vás, zda se vydají i za hranice evropského a amerického kontinentu? Objeví se mezi exponáty také stověžatá matička Praha? Nenechte se napínat a přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Akce je vhodná pro celou rodinu. Připraven je bohatý doprovodný program a drobné soutěže.

Festival ledových soch se na střeše Galerie Harfa uskuteční v letošním roce již posedmé. Pokud hledáte zajímavý program pro malé a velké nebo si jen chcete zpestřit víkendové nakupování, určitě jej zařaďte do svého harmonogramu. V předchozích ročnících jsme zde mohli spatřit podobizny českých i světových státníků, úspěšné atlety nebo ikony zimních olympijských her. Nechyběla ani zvířata z polární zoo či oblíbené postavičky
z českých večerníčků.

Letos poprvé si ledoví sochaři musí poradit se zobrazením neživých objektů. Na střeše Galerie Harfa na Vás čekají celá panoramata proslulých velkoměst i nepřehlédnutelné dominanty. Nechte se překvapit - třeba uvidíte poprvé na vlastní oči pařížskou Eiffelovku, londýnský Big Ben nebo šikmou věž v Pise. To vše na jednom místě během jediné chvíle. Kdy se Vám to ještě poštěstí?!

Nezapomenutelným zážitkem je samotná tvorba ledových soch. Přímo na místě můžete nahlédnout pod ruce mistrů svého oboru a sledovat, jak se ledová masa mění v umělecké dílo. Nezapomeňte se zapojit do hlasování o nejkrásnější sochu, možná zvítězí právě ta, která se Vám bude líbit nejvíc. Vítězné exponáty budou představeny v neděli odpoledne.

Milovníci aktivního pohybu si mohou prohlídku festivalu ještě zpestřit. Stačí si na přilehlém kluzišti PRE ARENA zapůjčit brusle a proložit kulturu trochou sportu. Na tento nabitý víkend prostě jen tak nezapomenete!

Další informace naleznete na: http://www.galerieharfa.cz

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete