Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Instinkt zvířat

22.08.2018 - 26.08.2018 Dolní Moravice

Zveme všechny milovníky a zájemce o pohyb, kteří by si rádi vyzkoušeli něco nového, strávili několik dní v přírodě a seznámili se s novými lidmi.PROJEKT INSTINKT ZVÍŘAT>>>Instinkt zvířat si obecně zakládá na nalezení takových druhů činností, které v obecné rovině přináší lidem radost bez ohledu na to, zda je jejich součástí chvilkový nekomfort. Všechny tyto druhy činností se budou v…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Chata Slunečná v Nové Vsi u Rýmařova (Jeseníky)
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Bruntál
Obec
Dolní Moravice

Fotogalerie k článku

Zveme všechny milovníky a zájemce o pohyb, kteří by si rádi vyzkoušeli něco nového, strávili několik dní v přírodě a seznámili se s novými lidmi.

PROJEKT INSTINKT ZVÍŘAT>>>
Instinkt zvířat si obecně zakládá na nalezení takových druhů činností, které v obecné rovině přináší lidem radost bez ohledu na to, zda je jejich součástí chvilkový nekomfort. Všechny tyto druhy činností se budou v různé míře nacházet na našich akcích - vedený pobyt ve studené vodě, fyzické i dechové cvičení, procházky, sauna, hudba, hry, večerní ohně....

POPIS AKCE >>>
Čeká nás spousta zábavných činností, zajímavých úkolů, společných rituálů, posezení u ohně a pro každého přiměřená dávka pohybu. Pro Úroveň 3 bude nachystaný mimo všeobecný rozvoj také specifický nácvik stojky od úplných základů až po volný stoj na rukách v prostoru.


DŮLEŽITÉ INFORMACE >>>
Začátek: středa 22.8.2018 13:00
Konec: neděle 26.8.20218 15:00

Místo: Chata Slunečná v Nové Vsi u Rýmařova (Jeseníky)

Přihláška: https://goo.gl/forms/BHMCEFLniLQETW3p1

Cena: 

3350,- Kč od 2.7. do 1.8.2018
3700,- Kč od 2.8.2018

Platba: Číslo účtu obdržíte po vyplnění přihlášky výše nebo bude sděleno e-mailem.

Kapacita: 20 osob (pozor, už zbývá jen několik málo míst)

Co s sebou: Oblečení ven i dovnitř (může se zničit), pantofle, tenisky do terénu, baterka, šátek, sešit + propisku, láhev na vodu, pláštěnku, plavky, ručník, malý batoh, kapesní nůž, ostatní věci, které běžně používáte.

Pozn.: Cena akce slouží k uhrazení ubytování, stravy 5x denně, vstupů na některá místa v okolí a k nákupu nezbytného vybavení, které se bude užívat v rámci této akce. Akce není výdělečnou činností. případný zisk bude spíše symbolický a bude využit k vytvoření další akce. V případě zrušení účasti je možné za sebe poslat náhradníka.

Kontakty:
Miroslav Sokol, tel.: 733 733 867, e-mail: instinkt.zvirat@gmail.com

**************************************************************
Pro tento projekt je použita následující škála obtížností:

Úroveň 1 >>>
* Tato obtížnost je vhodná pro ty, kteří jsou začátečníky v oblasti pohybu, ale přesto mají alespoň základní úroveň fyzické kondice (jsou schopni ujít 10 km, aniž by pak měli několikadenní následky).
* Trénink této úrovně se zaměřuje především na správné pohybové stereotypy, budování základní síly nejen horních a dolních končetin, ale především středu těla, mobilitu, koordinaci a propriocepci (vnímání vlastního těla).
* Během celé akce je účastník veden tréninkem v nižší intenzitě a středním objemu. Jinak se naplno zapojuje do celého doprovodného programu.

Úroveň 2 >>>
* Tato obtížnost je vhodná pro ty, kteří si jednou či dvakrát týdně chodí zacvičit a snaží se udržovat v základní fyzické kondici. Fyzickou aktivitu mají jako kompenzaci ke svému životnímu stylu.
* Trénink této úrovně se zaměřuje primárně na budování síly pomocí cviků s vlastním tělem, mobilitu, koordinaci, propriocepci (vnímání vlastního těla) a řešení základních pohybových úkolů.
* Během celé akce je účastník veden tréninkem ve střední intenzitě a objemu. Jinak se naplno zapojuje do celého doprovodného programu.

Úroveň 3 >>>
* Tato obtížnost je vhodná pro lidi s pravidelným pohybem. Ideální může být pro hobby sportovce, kteří se specializují na jeden druh sportu a zapomínají na obecný rozvoj celého těla.
* Na této úrovni se budeme hýbat v průměru 3x denně, přičemž jeden trénink bude ve vysoké až maximální intenzitě. Předpokládá se dobré fyzické i duševní zdraví. Bude zde docházet k rozvoji všech prvků pohybových dovedností - síla, vytrvalost, výbušnost, mobilita, koordinace, propriocepce, přesnost, silová vytrvalost atd.
* Stále zde zůstává prostor pro doprovodný program, společné rituály a zábavu.

Úroveň 4 >>>
* Tato obtížnost je vhodná pro ty, kteří jsou zvyklí i na trénink ve vysoké zátěži (opakované výběhy do kopců, déle trvající tréninky)a mají silový základ v klicích, dřepech, shybech atd. Předpokládá se dobré fyzické i duševní zdraví.
* Na této úrovni se budeme hýbat i 4x denně, přičemž dva tréninky mohou být v maximální intenzitě. Přesto zde bude zachován komfort a pohoda mezi jednotlivými tréninky a bude prostor i na doprovodný program. Trénink je zaměřen na všechny oblasti pohybového potenciálu.

Úroveň 5 >>>
* Tato obtížnost je určena pro ty, kdo hledají výzvy. Na této úrovni se snažíme pořádat Miroslavské soustředění. Zde se řídíme heslem "Zážitek nemusí být příjemný, hlavně aby byl velmi silný”.
* Na této úrovni se trénuje naprosto kdykoliv a v jakémkoliv množství. Doprovodný program je obvykle náhradou pasivního odpočinku (chápej - ty lidi chrápou všude možně). Součástí akce je vyšší míra nekomfortu ve všech směrech – spánek, fyzická i mentální zátěž, časová náročnost atd.
* Zde se nejedná o běžný trénink. Tímto způsobem se netrénuje. Tímto způsobem se testují osobní limity.


**************************************************************

KDO ZA TÍM STOJÍ?

Výuku pohybových dovedností pro Úroveň 1 povede Romana Červinková.
Výuku pohybových dovedností pro Úroveň 3 povede Miroslav Sokol + Jan Skryja.

MIROSLAV SOKOL >>>
* 20 let tradičního karate mi slouží jako pohybový základ. Díky skvělému mistrovi jsem měl prostor pro pochopení pojmu "trénink".
* Miluji vlastní výzvy, které se neslučují s názory jiných lidí. Slučují se však s vnitřní touhou po objevování - ultramaratonské běhy (130km), přeběh republiky ze severu na jih za 5 dní, cyklovýlet do řecka, pěší výlet d itálie, 50 000 skoků přes švihadlo za 7 hodin, běh z Brna do Bratislavy - 7 maratonů v 7 dnech, absolvování Everestingu ve dvojici (běžecky nastoupaných 8848m) atd.
* Od svých 18 let organizuji Miroslavské soustředění, což je více než srdeční záležitost.
* Vedu skupinové lekce pohybu v obdobném duchu, jako je Ido Portal Method.
* Ze všech sil se snažím být průvodcem pohybu pro skupinu přátel.
* Absolvoval jsem několik pohybových seminářů a vyzkoušel si základní úrovneň pobytu v chladu podle Wim Hofovy metody
* Průběžně se účastním ultramaratonských a překážkových závodů. Trénuji tak, abych každý den mohl dělat cokoliv mne napadne a tělo bylo chrámem, ve kterém rád setrvávám.

ROMANA ČERVINKOVÁ >>>
* Miluji pohyb a bytí venku. Vyhledávám určitou míru nekomfortu a ráda se dostávám za vlastní hranice. Věřím, že tělo může být dokonale funkční nástroj, který člověku umožní dělat cokoli. Miluji studenou vodu a chladné prostředí. Uctívám přírodu a chápu ji jako lék. Umím být spravedlivě drsná i citlivá. Zbožňuji improvizační tanec a vím, že tančit umí opravdu každý.
* Mám za sebou nespočet našlapaných, uběhnutých, zlezených i splavených horizontálních i vertikálních kilometrů. Ráda čtu v mapách a otáčím buzolou. V osmnácti jsem se vydala na 900 km dlouhou cestu do španělského Santiaga. Z Čech jsem dojela na kole do Řecka a pěšky došla do Itálie. Mou zálibou je zimní táboření, horské výstupy a daleké cíle. Přežila jsem devět legendárních Miroslavských soustředění a řadu ultramaratonských závodů. Absolvovala jsem roční školu tradičního horolezení a roční kurz zážitkové pedagogiky Instruktorů Brno. Věřím v sílu lidského ducha a ve schopnost každého člověka dokázat "nemožné". 

JAN SKRYJA >>>
* Student, vedoucí oblíbeného tábora Skalka. Optimisticky laděný člověk s přinejmenším průměrným smyslem pro humor.
* Mám za sebou 8 let (prozatím) neúspěšného odhodlávání se k účasti na Miroslavském soustředění.
* Z nás tří jsem ten, kterého zajímají spíše tradiční sporty - fotbal, hokej, tenis, lyže, snowboard atd.
* Na soutěžní úrovni se věnuji 15 let fotbalu a 8 let stolnímu tenisu.
* Jsem závislý na lidech, miluji široké úsměvy lidí v mém okolí. Zalijí mě slzy štěstí, když vidím slzy štěstí druhých.
* Zbožňuji hory, zimu, sníh a lyžování. nemám rád prohry, závislost na penězích a věci, které nejsou fér.
* Klid hledám nejraději při projížďce na kánoi po řece, která mi teče kousek od domu.
* fandím přírodě a doufám, že se ubrání před vším, co jí chce ublížit.

VEŠKERÉ INFORMACE KE STAŽENÍ >>ZDE.

Jsme také na Facebooku!

 

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

25.04.2024 - 25.04.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Bru…

09.05.2024 - 09.05.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Bruntále.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Krn…

16.05.2024 - 16.05.2024
Krnov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Krnova.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

23.05.2024 - 23.05.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete