Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Knižní swap na Výstavišti - Praha

23.10.2021 Praha

Swap neboli výměna patří ke stoupajícím hvězdám mezi akcemi Ateliéru Rychta na Výstavišti Praha, proto po zářijovém školním swapu přichází další – tentokrát knižní. Návštěvníci areálu se mohou těšit na klidnou atmosféru komunitní akce určené pro všechny čtenáře, kterým nechybí láska k papírovým knihám a stále ještě potřebují vůni nových či zašlých stránek, a třeba si s někým o knize i rovnou popovídat. Měnit knihy, diskutovat o knihách, nebo jen poznávat nové lidi a odpočinout si v příjemné atmosféře Ateliéru Rychta, můžete již 23.10. od 14.00 do 17.00 hodin.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Praha 7 - Holešovice
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha
web
www.vystavistepraha.eu

Swap neboli výměna patří ke stoupajícím hvězdám mezi akcemi Ateliéru Rychta na Výstavišti Praha, proto po zářijovém školním swapu přichází další – tentokrát knižní. Návštěvníci areálu se mohou těšit na klidnou atmosféru komunitní akce určené pro všechny čtenáře, kterým nechybí láska k papírovým knihám a stále ještě potřebují vůni nových či zašlých stránek, a třeba si s někým o knize i rovnou popovídat. Měnit knihy, diskutovat o knihách, nebo jen poznávat nové lidi a odpočinout si v příjemné atmosféře Ateliéru Rychta, můžete již 23.10. od 14.00 do 17.00 hodin. 

 "Koncepce swapů dnes patří po velmi krátké době od svého uvedení k našim neodmyslitelným akcím. Už na samém počátku jsme byli mile překvapeni návštěvností a zájmem ze strany široké veřejnosti, kdy bylo ihned jasné, že se bude jednat o komunitní záležitost. Přesně to Ateliéru Rychta sluší – komunitní sounáležitost a sousedská pohoda. Se swapy se zaměřujeme na atraktivní či potřebná témata, knihy jsou však naprostým základem, který budeme pravidelně opakovat," komentuje Tereza Baranijaková z programového oddělení Výstaviště Praha, která stojí za myšlenkou komunitních Swapů na Výstavišti.

 

Úspěšný start

První rostlinný Swap se uskutečnil v létě tohoto roku jako vůbec jedna z prvních aktivit nově zrekonstruovaného ateliéru Rychta. Následoval další úspěšný Swap školních potřeb, kterého se účastnily stejně jako v prvním případě desítky návštěvníků. "Úspěchem první i druhé akce jsme byli nadšeni, návštěvníci projevili zájem o další Swapy a my jsme dostali skvělý impulz myšlenku této přátelské výměny rozvinout. V podstatě bychom rádi díky velkému zájmu udělali ze Swapů jakousi naší vlajkovou loď, součást naší společenské odpovědnosti. Protože kde jinde, než u nás na Výstavišti by se měli lidé setkávat, bavit se, seznamovat, měnit, pomáhat si a navazovat kontakty, kdy třeba právě jedna malá pomoc v rámci náhodného setkání na Swapu může vést až k celoživotnímu přátelství," vysvětluje záměr Výstaviště Praha Daniel Netušil, programový ředitel. 

 

Swap součástí CSR Výstaviště Praha

Swap se jako samostatný koncept uchytil velmi rychle, proto v těchto dnech vzniká ucelený CSR plán společenské odpovědnosti Výstaviště Praha. Předvánoční Swap již podpoří svým výtěžkem konkrétní spolek či jednotlivce. Vybírány budou příběhy lidí, kteří se octli v tíživé životní situaci a nemají prostředky třeba na léčbu, zdravotní pomůcky, jídlo či ošacení, šanci ale získají i další příběhy potřebných. Vybraná pomoc vždy poputuje přímo k obdarovanému.

 

FAKTA:  

  • Vstup na SWAP je zpoplatněn, v rámci vstupného si můžete užít kromě samotné výměny i workshop věnovaný recyklaci. V ceně vstupného je započítán materiál…
  • Podmínkou není měnit, lze jen tvořit nebo se přijít podívat…
  • Vhodné předměty k swapování: jakékoli knihy – není žánrově omezeno…

 

Podmínky účasti na swapu:

  1. Vstupné 70 Kč + doneste věci k výměně a tolik kolik jich přinesete, tolik si odnesete
  2. Vstupné 70 Kč – nepřinesli jste věci k výměně, ale jednu si přesto odnesete

www.vystavistepraha.eu

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete