Statistika našeho portálu

  • 94 757 Akcí v kalendáři
  • 5 388 Ubytovacích zařízení
  • 24 188 Míst a památek

LEPORELO+ restaurant

06.12.2012 - 07.12.2012 Brno

Hmyz v kuchyni? Chutnější než si myslíte! HMYZÍ MENU v restaurantu LEPORELO+ 6. a 7. prosince 2012 Už potřetí nabízí restaurant LEPORELO+ v Domě umění města Brna možnost ochutnat opravdu netradiční speciality, které pro gastronomické dobrodruhy připraví kulinární průkopník Petr Ocknecht - jediný profesionální kuchař v republice, který se specializuje na entomofágii – využití hmyzu v potravě…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Leporelo+ restaurant, Dům umění města Brna, Malinovského 2, 602 00 Brno
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

Hmyz v kuchyni? Chutnější než si myslíte! HMYZÍ MENU v restaurantu LEPORELO+ 6. a 7. prosince 2012 Už potřetí nabízí restaurant LEPORELO+ v Domě umění města Brna možnost ochutnat opravdu netradiční speciality, které pro gastronomické dobrodruhy připraví kulinární průkopník Petr Ocknecht - jediný profesionální kuchař v republice, který se specializuje na entomofágii – využití hmyzu v potravě člověka.

Pro odvážné gastronomické objevitele připravil Petr Ocknecht pětichodové degustační hmyzí menu v ceně 319 Kč. Zcela unikátním pokrmem, který v rámci akce S HMYZEM V KUCHYNI III v resturantu Leporelo+ můžete jako součást degustačního menu ochutnat, je restovaná larva Zlatohlávka podávaná na teplém salátku z čevené čočky. Další hmyzí speciality, které jsou součástí speciálního menu jsou: Cvrček na másle s domácím hmyzím chlebem a máslem, restovaná zelenina s červy (paprika, cuketa, cibule, červená řepa, zelí), grilované saranče na polentě a jako dezert čokoládové brownies se sušeným hmyzem podávané se zakysanou smetanou. Pro opravdové znalce je nad rámec degustačního menu nabízen také grilovaný baby štír v ceně 299 Kč/ks, kterého je nutné předem objednat při rezervaci míst na www.leporeloplus.cz. Hmyzí speciality jsou připravovány z hmyzu, který pochází ze speciálních chovů. Ty produkují hmyz na objednávku - výhradně pro gastronomické účely. Tento hmyz je chován ve sterilním prostředí a je krmen surovinami vysoké kvality, které jsou vybrány tak, aby hmyzu a pokrmu z něj dodaly tu nejlahodnější chuť. Ti, kteří mají odvahu ochutnávat nové a netradiční pokrmy, si v brněnském restaurantu Leporelo+ na akci S HMYZEM V KUCHYNI III určitě pochutnají.

Další nformace a rezervace: Leporelo+ restaurant, Dům umění města Brna, Malinovského 2, 602 00 Brno, tel. +420 777 904 570, e-mail: restaurant@leporeloplus.cz, www.leporeloplus.cz

Mapa

Další akce v okolí

Veletrh PRODÍTĚ - Brno

04.03.2021 - 07.03.2021
Brno

Veletrh PRODÍTĚ je nejvýznamnější oborovou kontraktačně–prodejní prezentací v České republice. Novinky svého sortimentu…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Karanténa s Atlasem Česka

Prohlédněte si aktuální nabídku online akcí, které je možné v období celostátní karantény kvůli Koronaviru sledovat zdarma z pohodlí vašeho domova.

Více Kalendáři akcí v rubrice Online.

Kategorie

úterý 26. leden

Dnes má svátek Zora

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete