Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Divadlo Hybernia

20.11.2018 - 21.11.2018 Praha

Nenechte si ujít MOSCOW CITY BALLET.Louskáček 20.11.2018 – Praha, Divadle HyberniaLabutí jezero 21.11.2018 – Praha, Divadle HyberniaMOSCOW CITY BALLET – proslulý baletní soubor navštíví v listopadu 2018 Prahu. Soubor, který založil významný choreograf Victor Smirnov-Golovanov, a v němž vystupují tanečníci s klasickou ruskou baletní školou, je slavný na celém světě. V letošním roce Moscow City…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Divadlo Hybernia
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Nenechte si ujít MOSCOW CITY BALLET.

Louskáček 20.11.2018 – Praha, Divadle Hybernia
Labutí jezero 21.11.2018 – Praha, Divadle Hybernia

MOSCOW CITY BALLET – proslulý baletní soubor navštíví v listopadu 2018 Prahu. Soubor, který založil významný choreograf Victor Smirnov-Golovanov, a v němž vystupují tanečníci s klasickou ruskou baletní školou, je slavný na celém světě. V letošním roce Moscow City Ballet slaví 30. výročí své umělecké dráhy a bude vystupovat na výjimečném místě, v Divadle Hybernia, kde pražskému publiku předvede svá výjimečná představení: Labutí jezero a Louskáček. Pro představení Moscow City Ballet jsou charakteristické nádherné kostýmy, působivá choreografie, magické osvětlení a nádherná scéna. Podle hodnocení kritiků nejde odolat kouzlu tohoto souboru, ani na něj zapomenout: tvoří umění, který je silným zážitkem pro každého diváka. Nelze popsat vzrušení a emoce, které způsobuje Moscow City Ballet – ty je nutné prožít! V posledních letech představení shlédly stovky tisíc diváků! Po představení lidé opouštějí divadlo nadšeni a žasnoucí nad magickou atmosférou celého představení, a talentem a profesionalitou tanečníků, které bylo dosaženo léty náročných tréningů. Obdivuhodný pohybový výraz tanečníků ve spojení s fantastickou choreografií ukazují, jak velmi Rusové milují balet.

LABUTÍ JEZERO je představení, které publikum miluje. Labutí jezero je příběh o boji dobra se zlem, o síle lásky a citech, které překonají hranu života a smrti. Úspěch tohoto představení je založen na skvělé choreografii a hudbě. Jednoduchost děje a vzrušující interpretace lásky Odetty a Siegfrieda jako symbolu síly lásky, jsou doprovázeny vysoce emotivními tanečními sestavami, znázorňujícími duševní zážitky hrdinů. Okouzlující valčík, hrdé rytmy polonézy, ohnivý španělský tanec a temperamentní čardáš diváka hypnotizují a uvedenou do kouzelné nálady. Mimořádnou předností je hudba, která nadchne svojí krásou a jemností melodií.

LOUSKÁČEK nazval The New York Times nádherným a dech beroucím, je to cesta do krajiny snů. Malá dívenka dostane dárek v podobě louskáčku na ořechy, který se ve snu mění v prince z pohádky a ona v princeznu. V jednotlivých scénách balet předvádí charakteristické tance: Tanec Cukrové víly, Španělský tanec, Arabský tanec, Čínský tanec, Trepak, Pastýřský tanec a závěrečný Květinový valčík. Krásná symfonická hudba doplňuje celkový umělecký zážitek, není členěna jako u většiny baletů hudební divertissement, ale tvoří skvělé taneční symfonické poema, "čitelné" pro každého tanečníka, a taktéž – což je důležité – pro diváka-posluchače. Louskáček je představení, které se bude líbit zejména těm divákům, kteří balet vidí poprvé, včetně dětí.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Barokní podvečery - Il Pianto Amoro…

18.04.2024 - 18.04.2024
Císařský sál

Árie z oratorií A. Caldary a A. Stradelly & kantáta L᾿Orfeo A. Scarlattiho

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Festival Mezinárodní týdny tance za…

21.04.2024 - 21.04.2024
Divadlo na Vinohradech

Blíží se osmatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tanečního umění ve střední…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete