Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Narozeniny zámeckých labyrintů Zámek Loučeň

05.07.2014 Loučeň

Veselou prázdninovou náladu uvede na zámek Loučeň tradiční slavnost Narozeniny zámeckých labyrintů v sobotu 5. července. Chystá se opravdová párty – dojde na soutěže, rozkrájí se dort, přijedou klauni a nebude chybět pohádka.Čas neuvěřitelně letí. Od doby, kdy se v magickém datu 7. 7. 2007 loučeňské labyrinty a bludiště poprvé otevřely veřejnosti, uplyne za pár dní 6 let. Toto výročí si jako…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Veselou prázdninovou náladu uvede na zámek Loučeň tradiční slavnost Narozeniny zámeckých labyrintů v sobotu 5. července. Chystá se opravdová párty – dojde na soutěže, rozkrájí se dort, přijedou klauni a nebude chybět pohádka.

Čas neuvěřitelně letí. Od doby, kdy se v magickém datu 7. 7. 2007 loučeňské labyrinty a bludiště poprvé otevřely veřejnosti, uplyne za pár dní 6 let. Toto výročí si jako každoročně připomeneme zámeckou slavností Narozeniny zámeckých labyrintů první červencovou sobotu, která letos připadá na 5. červenec.

Dosud nálada z pohádek či exotických kultur, letos pravá párty

"V předchozích ročnících měly Narozeniny zámeckých labyrintů pohádkový nádech, nebo se tu návštěvníci setkávali s atraktivními představiteli světových kultur, ve kterých jsou labyrinty běžné - třeba s Kelty, Indiány, nebo egyptským faraónem a královnou Kleopatrou. Letos měníme koncept. Ten bude v duchu bujaré dětské narozeninové párty," řekl manažer zámku Jiří Senohrábek.

Soutěže v zámeckých labyrintech a proměna dětí v klauny

Základem slavnosti zůstává hra v zámeckých labyrintech, kde budou děti plnit úkoly s rekvizitami, jež se pojí k narozeninám. Jde o 6. narozeniny, disciplín je proto právě 6: K narozeninám patří květina, proto se v tisovém bludišti budou počítat různobarevné papírové růže, vyvěšené nad bludištěm. V altánu u dlážděného bludiště se budou zdobit dárkové krabice. "Na dalších stanovištích dojde na nafukování balónků a jejich řetězení, nebo na výrobu sáhodlouhého papírového řetězu," prohlásila Kateřina Šrámková, jednatelka společnosti Loučeň a. s. V travnatém labyrintu bude na děti čekat klaun a také malířka, která i všechny příchozí děti, pokud si to budou přát, promění v klauny. Každé z dětí si také domů odnese klaunský nos. "Kdo ví, třeba vytvoříme rekord v počtu klaunů na jednom místě. To by byl už třetí zápis zámku Loučeň do České knihy rekordů," věří Jiří Senohrábek.

Pohádka, ochutnávka dortu a klaunské číslo

Na 14.30 hodin se do amfiteátru chystá pohádka, bez které si jde letní zámeckou slavnost představit jen stěží. "Její název zatím nebudeme prozrazovat. Berte ji jako dárek, který přeci není možné vyzradit předem," konstatuje tajemně Jiří Senohrábek. A přesně o hodinu později nastane vrchol celé slavnosti: "I letos budeme krájet narozeninové dorty všem dětem. Heslem zámecké cukrářky je tentokrát "méně pater, více dortů"," dodala Kateřina Šrámková.

Klaunská show nakonec

Celý program pak vyvrcholí kolem 16. hodiny zábavnou klaunskou show. "K narozeninám patří zábava a veselí. A přesně tohle dokážou naši klauni rozdávat plnými hrstmi," končí s pozvánkou na již 6. narozeniny zámeckých labyrintů na Loučeni, pořádané v sobotu 6. července, manažer zámku Jiří Senohrábek.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete