Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Online: Když nemůžem daleko, pojďte s námi vysoko - celá ČR

01.03.2021 - 31.03.2021 Moravskoslezský kraj

Kulturně sportovní akce pro rodiče a děti, které ani lockdown nezastaví.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
stačí mít k dispozici pár schodů nebo třeba obrubník
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj

Fotogalerie k článku

Co jsme pro vás připravili: několik věží a rozhleden, informace o nich, tipy, zajímavosti, obrázky a témata k povídání pro děti různého věku, počítání nachozených schodů, motivaci, podporu a dobrou náladu, protože věříme, že negativních zpráv už bylo dost a my chceme pomáhat rodičům rozvíjet jejich děti
Pro koho: chodící děti, rodiče, ale klidně i senioři
Cena: Zdarma

KDYŽ NEMŮŽEM DALEKO, POJĎTE S NÁMI VYSOKO

Tak přesně takhle jsme nazvali aktivitu, která právě teď probíhá v naší skupině Rozvíjíme talent dětí https://www.facebook.com/groups/rozvijimetalentdeti. A o co jde? 

Obvykle pořádáme výzvy na rozvoj talentů čtvrté týdny v měsíci a nejinak tomu bylo v únoru, kdy probíhala Hudební výzva. Stejný týden ale média začala být plná informací o tvrdých opatřeních a sociální sítě ještě přeplněnější komentáři o pesimismu, únavě, frustraci, rezignaci, zkrátka jedna negativní zpráva vedle druhé. A my jsme si řekli, že takhle to být nemá a že chceme přispět něčím pozitivním, motivujícím, akčním a podpořit tak pochopitelně vyčerpané rodiče, kteří už často neví, jakou další aktivitu s dětmi vymýšlet.

Od roku 2016, kdy naše organizace (O děti postaráno z.s.) vznikla, si kladme za cíl pomáhat rodičům. Hlídáme děti v odpoledním Dětském klubu nebo na Uměleckých táborech v létě tak, aby rodiče měli možnost se nadechnout, zvládnout práci, studium, hledání zaměstnání, podnikání nebo cokoli jiného. Od jara 2020 navíc pokračujeme v Online hlídání - odlehčujeme rodičům, i když není možné hlídat děti v Dětském klubu fyzicky. 

A tak jsme dali znovu hlavy dohromady a řekli jsme si, že když není možné opustit obec a okres, zkrátka když není možnost se podívat daleko, musíme přijít s něčím jiným. A vymysleli jsme sportovně kulturní aktivitu "KDYŽ NEMŮŽEM DALEKO, POJĎTE S NÁMI VYSOKO”. V jejím rámci postupně zveřejňujeme věže a rozhledny a společně počítáme nachozené schody k jejich vrcholu. Ale není to jen o schodech. 

Pojďte se na příkladu Petřína podívat, co všechno pro vás máme připravené a jak to v reálu probíhá :-D

U prvního příspěvku najdete základní informaci o rozhledně a společně tam počítáme, jak se vaše děti (a účastní se i někteří rodiče) posouvají nahoru. Kromě počítání taky koukáme na fotky, čteme vaše historky a fandíme malým sportovcům. Konkrétně u Petřína už máme první účastníky, kteří vystoupali všdch 299 schodů! První byl kluk, o němž jeho maminka napsala, že jeho hlavním koníčkem jsou šachy a že běžně o pohybu nechce nic slyšet, nicméně že pohyb, co se dá počítat ho chytil tak, že Petřín vyběhl hned první den a druhý den už se začal šplhat na Eiffelovku! Přesně pro takovéhle zprávy jsme rádi, že jsme se do toho pustili.

Kromě příspěvku, kde společně počítáme, vyprávíme a fandíme, máme ale ke každé věži ještě jeden. Tam najdete tipy na to, jak si o věži s dětmi povídat, třeba u Petřína najdete obárzky dobového oblečení, ve kterém na věž stoupali první návštěvníci, najdete tam spoustu informací a tipů, výhledy, témata ke konverzaci. Například u věže pro nejmenší děti (s těmi stoupáme na Děčínský Sněžník, který má 73 schody a vypadá jako pořádná pevnost) máte tipy na povídání o ročních obdobích, počasí, skřítcích, dracích a mnoho dalšího.

Mimochodem, když jsme u těch draků, máme i účastníka, který se na schody vypravil v pravém dračím obleku!

Něco statistiky:

    • 3 schody má k dispozici tým z nejplacatějšího bydliště a už zdolali jak Petřín, tak část Eiffelovky!
    • 5 aktivních členů má největší rodina, která s námi stoupá
    • za jeden den zvládl Petřín nejrychlejší dětský účastník, na nejrychlejšího malého hrdinu, který zdolá Eiffelovku, teprve čekáme - první patro jich ale dobilo už několik
    • nejmladšímu účastníkovi ještě není ani rok a nosí se v nosítku
    • nejstarším účastnicím (nepočítám teď rodiče) je 14 let a obě jsou to slečny
  • zatím jsou zveřejněné tři věže a všechny z Evropy, ale na pondělí už je připravená další a tentokrát Evropu opustíme, běhemd ruhého týdne se podíváme i do Asie

Co je k téhle aktivitě potřeba?

Vlastně skoro nic. Pokud nemáte doma schody, stačí jakýkoli stupínek nebo najít venku obrubník, schody ke škole nebo kostelu, pár schodů na lesní stezce… Sčítání je na nás, stačí do komentářů připsat aktuální číslo, mimochodem, když se ukáže, že jste nastoupali víc schodů, než kolik bylo potřeba na danou věž, prostě vám je přepíšeme na další :-D 

A ještě něco.

Pro rodiče, kteří se zajímají, pomáhají svým dětem tyhle náročné dny zvládnout s úsměvem a aktivně, máme několik rámečků na FB fotky. A pro ty, co se chtějí pochlubit, máme i finisherské rámečky - takové, kde je napsáno, kterou věž jste zdolali. Můžete si je prohazovat klidně každý den, budou k dispozici po celou dobu trvání téhle aktivity ve skupině. 

A to je vlastně všechno. Pokud jsme vás zaujali, pojďte s námi vysoko i vy a vaše děti!

Najdete nás se vskupině Rozvíjíme talent dětí na Facebooku https://www.facebook.com/groups/rozvijimetalentdeti.

Těšíme se i na vaše výkony, historky a fotky. 

Za tým Online hlídání 

Eli

 

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Krn…

18.04.2024 - 18.04.2024
Krnov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Krnova.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

24.04.2024 - 24.04.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

25.04.2024 - 25.04.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Den Země 2024 - Frýdek-Místek

26.04.2024 - 26.04.2024
Frýdek-Místek

Akce k oslavě Dne Země

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete