Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Online: Krimi sérii podle Agathy Christie - celá ČR

03.02.2021 - 24.02.2021 Praha

Dnes večer ve 20:00 startuje na Prima MAX série kriminálních případů natočených podle knih oblíbené britské spisovatelky Agathy Christie. Diváci se můžou těšit na dva napínavé příběhy z produkce britské BBC vždy o dvou dílech – Agatha Christie: Zkouška nevinny a následně Agatha Christie: Vraždy podle abecedy.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Příběh série Agatha Christie: Zkouška nevinny zavede diváky do sídla rodiny Argyllových, ve kterém byla zabita matka rodiny. Verdikt poroty zní – úkladná vražda! A posílá do vězení adoptivního syna zavražděné, který však tvrdí, že je nevinný. Je to opravdu on, kdo za touhle hrůznou vraždou stojí? Nebo to byl někdo jiný? Po roce a půl od vraždy se všichni Jackovi sourozenci sejdou ve svém rodném domě.

O dva napínavé večery se postará i série Agatha Christie: Vraždy podle abecedy. Slavný detektiv Hercule Poirot (John Malkovich) musí přerušit poklidnou penzi, když začne dostávat anonymní dopisy, v kterých mu pisatel sděluje, že se stane vrahem bez tváře. Policie ale nebere Poirotova varování vážně a vysměje se mu. Záhy dojde ke třem vraždám s podobným scénářem, který sleduje první písmena abecedy...

Krimi podle Agathy Christie

3. února

20.00

Agatha Christie: Zkouška neviny 1/2

10. února

20.00

Agatha Christie: Zkouška neviny 2/2

17. února

20.00

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy 1/2

24. února

20.00

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy 2/2

 

PŘEKVAPIVÁ FAKTA O ŽIVOTĚ AGATHY CHRISTIE

 

  • Na začátku první světové války pracovala Agatha jako zdravotní dobrovolnice, později působila v nemocnici, kde absolvovala zkoušku Lékárnické společnosti a začala se zajímat o jedovaté látky.
  • Detektivní příběhy začala Agatha psát na základě sázky se svou sestrou Madge, která jí tvrdila, že to nedokáže. Dlouho se snažila najít ústřední postavu svých knih. Až jednou uviděla zvláštního, malého muže mezi skupinou belgických uprchlíků v britském Torquay. A Hercule Poirot byl na světě. Kniha Záhada na zámku Styles byla vydavatelstvími šestkrát odmítnuta, než došlo k publikaci v roce 1920.
  • Díky sňatku s Archibaldem Christiem a jeho práci pro Světovou výstavu ve Wembley se manželům podařilo cestovat po světě. Nedávný výzkum odhalil, že Archie a Agatha mohli být mezi prvními Evropany, kteří se naučili umění surfování vestoje. Agatha získala dovednosti v jižní Africe, Austrálii, na Novém Zélandu. Na Havaji se s Archiem učili jezdit na vlnách.
  • V roce 1926 zažila Agatha radost i zármutek. Vydáním knihy Vražda Rogera Ackroyda se její jméno stalo pojmem. Ve stejném roce však také ztratila matku a její manžel jí oznámil, že je zamilovaný do své golfové partnerky Nancy Neele. Výsledkem bylo jedenáctidenní zmizení Agathy. Její muž Archibald byl podezřelý, že ji zavraždil. Po spisovatelce pátrala policie s policejními psy. S příznaky amnézie se Agatha ubytovala pod jménem Teresa Neele v hotelu Harrogate Hydropathic. Následně ji hotelový personál poznal a skutečnost nahlásil úřadům. Po této události už se její paměť nikdy nepodařilo uzdravit. V roce 1928 se s manželem rozvedla.
  • V září roku 1930 si Agatha Christie vzala archeologa Maxe Mallowana a stala se fotografkou jeho artefaktů na mnoha vykopávkách v Sýrii a Iráku. Sice tuto větu oficiálně nikdy neřekla, ale často se jí připisuje: "Čím starší žena archeologa je, tím je pro něj zajímavější." Právě archeologické expedice výrazně ovlivnily její tvorbu v knihách Smrt na Nilu, Vražda v Mezopotámii nebo Vražda v Orient expresu.

 

 

Další akce v okolí

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete