Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Online: V Arthouse Hejtmánek chystají další online aukci - celá ČR

16.03.2021 - 30.03.2021 Praha

Starožitný nábytek, hodiny i sochy světců. V Arthouse Hejtmánek chystají další online aukci

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Starožitný nábytek, hodiny i sochy světců. V Arthouse Hejtmánek chystají další online aukci

Většina obchodníků už rok prožívá těžké časy, pro online aukce s uměním to ale neplatí: jistě i proto, že krása umění je věčná. Svou už třetí online aukci tak chystá i aukční dům Arthouse Hejtmánek, specializující se kromě obrazů také na nábytek, sochy, design, sběratelské předměty nebo starožitnosti, které se právě v online aukcích výborně prodávají. K mání tak budou například bronzové francouzské hodiny zdobené smaltem z 19. století s vyvolávací cenou 2.000 korun. Dražba začne 16. března a skončí po dvou týdnech 30. března na serveru Livebid.

Podle Tomáše Hejtmánka, majitele aukčního domu, se online dobře prodává i starožitný nábytek, vhodný například pro zařizování víkendových sídel, které si lidé začali už od března minulého roku hojně pořizovat a vylepšovat. "Online aukce lákají množstvím dražených položek s nižšími vyvolávacími cenami. Ty třeba u nás začínají na 5.000, ale i na 500 korunách, což jsou k trhu s uměním přitahuje mnoho lidí, kteří před tím nikdy dražit nezkoušeli," říká Hejtmánek. "Noví dražitelé jsou ze střední a mladší generace, z 80% z České republiky a většinou se jedná o muže. Jen loni nám díky online aukcím přibylo 300 nových klientů a nárůst očekáváme i letos," uvádí.

 

Krása i peníze 

Zájemci hledají na aukcích krásu, ale také investici a v době inflace i uložení peněz. Odhadní cena totiž může být výrazně vyšší než ta, za níž lze pak vyhlédnuté dílo pomocí pár kliknutí získat. "Je to tím, že prostřednictvím internetových aukcí nabízíme věci z pozůstalostí, které chtějí dědicové odprodat najednou a co nejrychleji," vysvětluje Tomáš Hejtmánek. V online aukcích renomovaných aukčních síní je tak možné ulovit velmi pěkné a zároveň cenné věci.

K těm podle Hejtmánka patří v blížící se aukci v Arthouse Hejtmánek třeba komoda s intarzií světců a holubic z 18. století vyvolávaná od 5.000 korun, truhla s holubicemi a jeleny ze století 19. (vyvolávací cena 4.000 korun) nebo půvabné sochy světců a madon z 18. - 19. století (od 1.000 do 5.000 korun). 

Nakupujte srdcem

"Když se mě lidé ptají, zda je výhodné umění právě teď nakupovat, říkám jim, že časy jsou složité, ale krása umění je věčná, takže jim může dělat radost dlouhou dobu - a zlatou cihlu si do obýváku nepověsí. A také, že i v online aukcích je nejlepší řídit se hlavně srdcem: vybírejte hlavně to, co se vám líbí," uzavírá Tomáš Hejtmánek.

 

www.arthousehejtmanek.cz

 

Aukce Arthouse Hejtmánek ke shlédnutí na Livebid  ZDE

 

Jak dražit online a nespálit se?

 

Na online aukci je potřeba se nejprve zaregistrovat, návod mají aukční síně na webových stránkách nebo je možné ho najít na portálech, přes něž se draží (např. livebid.cz) 

 

Taktiku přihazování lze zvolit různou: "Někdo sleduje dražbu každý den a přihazuje průběžně, stejně tak je ale možné zkusit získat věc až v posledních vteřinách těsně před tím, než se aukce uzavře. Kdo nemá adrenalin s přihazováním rád, stanoví si předem limit, což je nejvyšší možná suma, kterou je ochoten za položku zaplatit, a systém pak za něj automaticky přihazuje sám," radí Tomáš Hejtmánek z aukční síně Arthouse Hejtmánek. 

Zaplatit za vydražené dílo můžete kartou či převodem. Ale i hotovostí, když se pro něj do aukční síně osobně vydáte.

Nakupujte a prodávejte u prověřených aukčních síní s dobrou pověstí a jasnou historií. Ty stanovují realistické ceny a s pomocí odborných znalostí a znaleckých posudků chrání kupce i dražitele jak před nevýhodnými obchody, tak před padělky.  

Jak uvádí server artplus.cz, online aukce byly na vzestupu už před pandemií, ta však jejich nárůst ještě urychlila. A přestože se na nich draží "levnější" díla nejčastěji v rozmezí 5 -100.000 korun a nepadají v nich autorské rekordy, i v nich se protočí zajímavé peníze: jejich loňský obrat odhadl artplus na víc než 100 milionů korun.

 

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Sklářský workshop Suvenýr s Michael…

18.04.2024 - 18.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 18. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Michaely Spružinové Pohlednice…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete