Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Open house Praha

01.09.2020 - 06.09.2020 Praha

Open House Praha znovu otevírá budovy – šestý ročník festivalu Open House Praha 2020 proběhne tentokrát kvůli pandemii koronaviru za netradičních okolností.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Už v úterý 1. září bude festival zahájen doprovodným programem, který se ponese v komorním duchu. "Rozhodli jsme se reagovat na aktuální situaci sérií tematických akcí, které rozšiřují hlavní program festivalu a nechávají návštěvníky zažívat architekturu jinak," říká ředitelka festivalu Andrea Šenkyříková. Site-specific hudební a taneční performance, debata, filmová projekce, procházky a další akce čekají veřejnost v různých festivalových objektech. V domě Radost se od úterý 1. září otevře festivalové infocentrum, kde bude možné si zakoupit tištěného průvodce. O víkendu 5. a 6. září bude zdarma zpřístupněno více než 70 objektů po celé Praze, od historických či industriálních památek, po moderní kancelářské či rezidenční budovy a prostory.

 

Výběr z doprovodného programu

Nadšení z poznávání nových míst spojilo organizátory s hudebníky z uskupení Vážný zájem, jejichž hlavní aktivitou je pořádání koncertů vážné hudby v neobvyklých lokalitách, jako třeba v nemocnici, obchodě či bytě. Festival zahájí v úterý 1. září od 16.00 hodin koncert v kubistické zahradě Kovařovicovy vily. Hudebníci vystoupí pak ještě dvakrát, v dílně Braasi Factory v Holešovicích a v budově bývalého Všeobecného penzijního ústavu na Žižkově. Spirituální prostory Pražské křižovatky zase inspirovaly tanečnici Jitku Čechovou z uskupení Pulsar, která se představí v úterý 1. září od 19.00 hodin v krátkém sólovém výstupu De Profundis s živým hudebním doprovodem. Součástí programu je večerní komentovaná prohlídka kostela sv. Anny, na jehož rekonstrukci se podílela architektka a patronka festivalu Eva Jiřičná. Letošní tematický okruh Budovy ožívající doplní ve středu 2. září od 18.30 hodin debata City Makers – Jak ožívají prázdné domy?, která se uskuteční v domě Radost. Hosty debaty jsou mimo jiné zástupci z řad zapojených budov, například Matěj Velek (ze spolku Pražské centrum, Kasárna Karlín), Martin Louda (z domu Radost), Michal Tošovský (z Pražské tržnice), nebo Petr Zeman (ze spolku Prázdné domy a zároveň člen zastupitelstva Magistrátu hl. města Prahy). Jedním z areálů, který v blízké budoucnosti čeká revitalizace je Pražská tržnice. U příležitosti 125. výročí vzniku tohoto bývalého areálu Ústředních jatek královského města Prahy si organizátoři připravili ve čtvrtek 3. září od 18.00 hodin speciální procházku s architektem Petrem Kučerou věnovanou historii i budoucnosti. Informace o všech akcích doprovodného programu a možnostech jejich rezervace jsou k dispozici na: https://www.openhousepraha.cz/kalendar-akci/.

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete