Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Otevřené sklepy aneb kopání písku pro Vídeň 2019 Nový Šaldorf

19.01.2019 Nový Šaldorf-Sedlešovice

Všichni milovníci dobrého vína jsou srdečně zváni do Modrých sklepů Nového Šaldorfa! Na třetí lednovou sobotu pro vás vinaři Modrých sklepů otevírají vinné sklepy k ochutnávce vín! Opět po roce se můžete zúčastnit recesistické soutěže tříčlenných družstev v kopání písku v podzemních chodbách!

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku


Vinné sklepy budou otevřeny v době od 10 do 18 hodin. Úhrada za ochutnávku vzorků bude formou bločků, které si můžete zakoupit v Infocentru i u jednotlivých vinařů ve sklepech. Každý návštěvník obdrží skleničku a degustační kartu, kterou předloží v každém otevřeném sklepě k potvrzení razítkem. Jen karty se všemi razítky budou slosovány o zajímavé ceny! I letos vám budou hrát k dobré náladě živé hudební kapely.

Jemný písek, vykopaný při hloubení vinných sklepů v Novém Šaldorfu u Znojma, se kdysi vozil do Vídně, kde jej zedníci používali na štuky a fasády. Když vinaři přemýšleli, čím by zpestřili tradiční obcházení vinných sklepů, dostali geniální nápad a obnovili dávné obyčeje. Každoročně v lednu tak probíhá recesistická ryze dobrovolná soutěž, kdy se tříčlenná družstva v sklepních chodbách dobývají dobovými nástroji hlouběji do sklepů, a výsledek svých snah pak váží na očích veřejnosti. K tomu hraje jazz a swing a ochutnávají se vína, a to jak běžná, tak ohřívaná ve vodní lázni. Kdo má chuť, ten si může užít i večerní posezení s místními vinaři.

Nebude chybět ani večerní zábava s živou hudbou k poslechu a tanci v Obecním sále. Dopřát si budete moci teplé občerstvení a novošaldorfská vína. Večer též proběhne losování o zajímavé ceny pro návštěvníky otevřených sklepů.

 

Mapa

Další akce v okolí

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Královský košt Znojmo 2024

26.10.2024 - 26.10.2024
Klášter Louka - Znojmo

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete