Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mistři světa sajdkárkrosu se představí v Kramolíně

24.09.2022 - 25.09.2022 Plzeň-jih

Už tento víkend 24. a 25. září se na legendární a oblíbené trati v Kramolíně u Nepomuku představí v rámci tradičního Poháru národů v sajdkárkrosu také mistr světa Ondřej Čermák. Fanoušci se mohou v rámci JAY PARTS Sidecarcross a Quadcross of Nations těšit na rekordní účast celkem 32 týmů z 18 zemí.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kramolín
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Plzeň-jih

Fotogalerie k článku

Jako pořádající země vyšle Česká republika na atraktivní trat s rychlými skoky a sjezdy v obou kategoriích (sajdkárkos i quad) vždy dva týmy. V sajdkárkrosu je přihlášeno 15 týmů, když hlavní pozornost se bude upírat na tým Nizozemska, který obhajuje titul z francouzského Dardon Gueugnonu z roku 2021. Čeští fanoušci pak budou moci poprvé vidět v akci historicky prvního českého mistra světa, kterým se společně s pilotem Etiennem Baxem stal pro letošní rok Ondřej Čermák. "Ještě stále to vstřebávám. Je to jen pár dní, ale protože Pohár národů je prestižní událost a závěrečný vrchol sezóny, neměl jsem moc času na nějaké oslavy, i když samozřejmě něco menšího proběhlo… V každém případě se těším na české fanoušky, protože zisk prvního titulu mistra světa pro české barvy vnímám jako neskutečný úspěch nejen osobně, ale i pro nás sport. Slibuji, že do toho půjdeme naplno a předvedeme všechno, co umíme, a co nás dovedlo až k titulu. Myslím, že se fanoušci mají nač těšit," slibuje Ondřej Čermák před víkendovými bitvami.

V quadech, kde se na start postaví celkem 17 týmů, je hlavním favoritem tým USA. Ten kvůli pandemii nemohl navázat na hattrick z let 2017 – 2019 a očekává se, že si budou chtít vzít titul zpět, protože ten v loňském roce při neúčasti týmu USA vybojovali Irové. "Jedeme si jednoznačně pro titul. Nic jiného pro nás neexistuje. Přijeli jsme do Evropy, abychom ukázali, jak se u nás ve Státech jezdí quady, a kam jsme tento sport dokázali za poslední tři roky zase posunout. Náš sport se pořád vyvíjí a chceme být jako jeho leadři inspirací pro ostatní, aby se dál a dál rozvíjel a získával na další popularitě i v Evropě," vyhlásil jednoznačný cíl na tiskové konferenci manažer týmu USA Harv Whipple..

V průběhu víkendu každý z týmů vyšle do Sidecarcross a Quadcross of Nations v každé kategorii do bojů na trať 3 posádky. Ty absolvují v sobotu kvalifikaci a v neděli vždy 2 závody celkem ve třech jízdách tak, aby se mezi sebou utkaly všechny posádky. Na diváky tak čeká v neděli bohatý závodní program o 6 závodních jízdách (3 sajdkárkros + 3 quad). "Když jsme se v roce 2019 stali promotéry mistrovství světa, přišla pandemie. O to jsme raději a je pro nás ctí, že jsme dokázali loni a letos postavit šampionát na takovou úroveň, že nám FIM svěřila i organizaci této prestižní akce, jakou Pohár národů, vlastně týmové mistrovství Evropy, je," konstatuje Martin Beňa, promotér FIA WSC a dodává: "Diváci se mají tentokrát skutečně na co těšit. Dramatické souboje na trati, boj do posledních metrů, ale také světelná show při večerním představení týmů, party s bohatým programem, včetně ohňostroje. Připravili jsme doufám důstojné rozloučení s letošní sezónou a budeme rádi, když u toho budou čeští fanoušci s námi, a společně si to užijeme."

Mapa

Další akce v okolí

Příměstský Tábor Plzeň 2024: Letní …

19.08.2024 - 23.08.2024
Plzeň

V srpnu 2024 se v Plzni odehrávají príměstské tábory, určené pro děti. Tyto tábory, organizované Kuba Cykloškolou, jsou…

JAGUWAR (De) &Nava Calma (De) & Amo…

04.04.2024 - 04.04.2024
Divadlo Pod Lampou

Dobří Jaguwar se vracejí a my máme radost! Cestou do Plzně naloží v Berlíně nováčky na scéně Nava Calma a celý večírek…

ARABFEST: Festival arabské kultury …

11.04.2024 - 14.04.2024
Plzeň

Čtrnáctý ročník festivalu arabské kultury, tentokrát tematicky zaměřený na SPORT na Blízkém východě.

Královský košt Plzeň 2024

15.11.2024 - 15.11.2024
PARKHOTEL PLZEŇ – U…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete