Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Preludium Aloise Motýla - Šumperk

04.02.2019 - 18.03.2019 Klášterní kostel Zvěstování Panny Marie - Vlastivědné muzeum Šumperk

Letošní 46. ročník festivalu Preludium Aloise Motýla se dramaturgicky vrací k původnímu konceptu, a to pomoci v počátku kariéry mladým a začínajícím umělcům.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Klášterní Kostel Zvěstování Panny Marie Radniční 1662/8
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Šumperk

Fotogalerie k článku

Zahajovací koncert se uskuteční v pondělí 4. února a nabídne propojení vášnivého flamenca s vlivy latinskoamerické a sefardské hudby, jež se stala inspirací pro world music projekt AZAHAR. Na jednom pódiu se setkají uruguayský basista Andrés Ibarburu, izraelský perkusista Azar Abou a kytarista Petr Vít s osmnáctiletou dcerou Veronicou, talentovanou tanečnicí flamenca.

Na následujícím koncertu festivalu se v pondělí 18. února představí skvělé místní soubory MOTÝLI ŠUMPERK & DĚTSKÝ PĚVECKÝ SBOR LOUČŇÁČEK a TAPTÝDA. V roce 2019 si připomínají kulatá výročí. V případě Motýlů to jsou nedožité devadesáté narozeniny zakladatele sboru Aloise Motýla. Loučňáček letos oslaví neuvěřitelných třicet let od svého založení.

Účast v dalším programu na 4. a 18. března přislíbili dva nadějní mladí umělci – patnáctiletý akordeonista Martin Kot a jeho desetiletý kamarád Viktor Stocker jsou v současnosti jedněmi z největších hudebních talentů v Česku a čtrnáctiletému klavíristovi Radkovi Bagárovi se přezdívá brněnský Mozart.

Letošní Preludium Aloise Motýla uvede závěrečný koncert festivalu

Festival Preludium Aloise Motýla, který se dramaturgicky vrátil k původnímu konceptu pomoci v počátku kariéry nadějným a začínajícím umělcům, v pondělí osmnáctého března završí svůj již 46. ročník koncertem dvou mladých klavíristů.

"Talentovaná Pavla Pavlíková je jedenáctiletá dívka z Bludova. Již ve školce od pěti let začala hrát na zobcovou flétnu pod vedením paní učitelky Gabriely Kubíčkové, posléze i na flétnu altovou s paní učitelkou Zdenkou Škorpilovou. Flétna se jí ale zdála jednoduchá, tak si přidala po roce i hru na klavír pod vedením pana Šedivého v mimoškolní výchově. ️Následně si po šesti letech troufla i na elektrickou kytaru," uvádí všechny aktivity nadějné žačky své školy Myrun Machala.

Pavla Pavlíková vystoupí jako "předskokanka" v rámci závěrečného koncertu Preludia Aloise Motýla, který bude patřit čtrnáctiletému Radkovi Bagárovi, jemuž se díky precizní hře na klavír přezdívá Brněnský Mozart. Stal se opakovaně vítězem klavírní soutěže Amadeus, která vychovává malé Mozartovy následovníky. Vystupuje s brněnskou filharmonií, zahrál si také v Maďarsku, Rusku, Itálii a Rakousku, kde je nyní i studentem na tamní univerzitě. Mezi jeho oblíbené skladatele patří Wolfgang Amadeus Mozart, Fryderyk Chopin, Ludwig van Beethoven i Johann Sebastian Bach.

Tento závěrečný koncertní večer 46. ročníku festivalu se uskuteční v šumperském Klášterním kostele v pondělí 18. března od 19 hodin.

http://dksumperk.cz/program/aktualni-program

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnické pohádky na zámku Úsov …

27.04.2024 - 27.04.2024
Zámecká 1, 789 73 Úsov

V sobotu 27. dubna od 9,30 do 15 hodin bude zámek Úsov zcela v moci čarodějnic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

21.05.2024 - 21.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

18.06.2024 - 18.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.07.2024 - 16.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete