Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Šermířské rozvernosti na Třeboňském zámku

03.08.2012 - 05.08.2012 Třeboň

Skupina scénického šermu a divadla Bibus Spiritus vás zve na Šermířské rozvernosti, uvidíte několik různých divadelně šermířských vystoupení, historické tance a také ohňovou show v podání skupiny skupiny historických tanců La Volta.Program bude probíhat v těchto časech.Pátek 3.8.201212:00 Piškuntálie Dr. Piluleho17: 30 Mylady a historické tance22:00 Přízrak z Bezdězu + ohňová…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Skupina scénického šermu a divadla Bibus Spiritus vás zve na Šermířské rozvernosti, uvidíte několik různých divadelně šermířských vystoupení, historické tance a také ohňovou show v podání skupiny skupiny historických tanců La Volta.

Program bude probíhat v těchto časech.

Pátek 3.8.2012

12:00 Piškuntálie Dr. Piluleho

17: 30 Mylady a historické tance

22:00 Přízrak z Bezdězu + ohňová show

Sobota 4.8.2012

12:00 Piškuntálie Dr. Piluleho

17:30 Šermířské rozvernosti

22:00 Přízrak z Bezdězu + ohňová show

Neděle 5.8.2012

12:00 Piškuntálie Dr. Piluleho

Piškuntálie Dr. Piluleho je fiktivní příběh z doby vlády Jana Lucemburského v Čechách. Netradiční pohled do života královské rodiny, v kterém se představí král Jan jako lazar, jeho syn Karel jako záletník a výstřední medikus Pilule jako postrach všeho živého u dvora, je více jak pětiletý projekt, divácky oblíbený a stále žádaný.

Přízrak z Bezdězu je volné zpracování strašidelné středověké pověsti o krvelačném loupežníkovi z kraje pod hradem Bezdězem. Celý kraj pod Bezdězem obchází hrůza. Kdo přepadá a vraždí kupce na pradávných obchodních stezkách? Náhodní svědci prohlašují, že v krvelačném loupežníkovi rozpoznali známou tvář. Ale je to tvář váženého muže, jenž požívá u všech úcty. Kdo je tajemný bezdězský přízrak, který se zjevil, aby vraždami a loupením znovu probudil dávný s por? Divadelní hra se šermem vychází ze skutečné bezdězské pověsti O Daliborovi z Myšlína.

Šermířské rozvernosti jsou historické fresky duelů z různých historických dob, ve kterých je mluvené slovo stejně břitké a ostré jako zbraně, které osudovým způsobem vstupovaly do života šlechticů, dobrodruhů ale i pirátů.

Mylady je šermířským duelem, kdy se stateční rytíři nebáli tasit zbraně a bránit čest svého jména tak i získat srdce své vyvolené.

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete