Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Snow film fest Pardubice 2022

22.11.2022 Divadlo 29

Zažijte ty nejlepší zimní filmy z celého světa i z domácí produkce. Ledové řeky, zasněžené hory, čerstvý prašan a nespoutaná zimní krajina během šesti filmů. Pardubice / 18:00 -21:00/ 22.11.2022 https://snowfilmfest.cz/

Adresa a kontaktní informace

Bez pádla
Kanada │ 41 min │ Bez pádla je dobrodružný kanoistický film o snowboardingu, který spojuje historii horní části řeky Columbia se 140 km dlouhou plavbou od úpatí přehrady Mica Dam až po vrchol přehrady Revelstoke. Čtyři neohrožení snowboardisté se v polovině ledna snaží následovat kroky Davida Thompsona po řece Columbia, během jednoho z nejchladnějších momentů v zaznamenané historii v Revelstoke.
Innsbruck. Powder. People.
Nový Zéland │ 17 min │ Po mnoha zimních sezónách a soutěžích na nejvyšší úrovni po celém světě končí profesionální freeridový lyžař z Nového Zélandu Neil Williman v Innsbrucku. Tam je vřele vítán talentovanými místními obyvateli. Společně objeví hory Tyrolska během celosvětové pandemie. Jejich poslání: najít ty nejnáročnější sjezdy pouze pomocí veřejné dopravy.
Ledový tanec na Godafossu
Německo │ 31 min │ Vodopády na severu Islandu jsou výzvou pro odvážné vodáky. Jak šílení musíte být, abyste to zkusili v zimě? Zeptejme se Matze Brustmanna, Adriana Matterna, Jobsta Hahna z Německa a Sama Suttona z Nového Zélandu, kteří počátkem března cestují do Goðafossu, aby si troufli na neobyčejné! Na »Fall of the Gods« zvládla čtveřice řadu úspěšných cest na nejrůznějších trasách – včetně prvního zimního sjezdu 14 metrů vysokého hlavního vodopádu uprostřed řeky.
Prozíravost
Itálie│ 20 min │ Cílem expedicí je obvykle dobytí vrcholu nějaké hory. Pro rychlostního horolezce a skialpinistu Benedikta Böhma a jeho tým je za tím mnohem víc. Jak lze zkušenosti z hor přenést do běžného života? A musí člověk méně riskovat, aby byl dobrým otcem? Příběh se odehrává na Putha Hiunchuli (7246 m.n.m.) v pohoří
Dhaulagiri v Nepálu.
Pro vrchol až na konec světa
Česká republika│ 25 min │ Dokument Marka Holečka z expedice Antarktida 2018 vypráví o cestě tam i zpět malou plachetnicí a o jednom prvovýstupu, na do té doby nepojmenovaný kopec. Kopec dostal název Monte Pižďuch a novou cestu pojmenovali Bloody Nose. Jako lezecký parťák se v dokumentu představí Mirek Dub.
Stoupání
Francie│ 7 min │ V tomto vtipném animovaném filmu vystupují dva horolezci na vrchol. Výstup se odehrává ve 20. století s tím nejprostějším vybavením. Jejich cílem je dopravit sochu Panny Marie na vrchol, jejich víl však ztěžují nepředvídatelné překážky. Povede se jim nakonec jejich cíl splnit?

Mapa

Další akce v okolí

Rumové Léto Pardubice 2024

03.08.2024 - 03.08.2024
Pardubice

Zveme vás na 3. ročník rumového festivalu v Pardubicích. Jediná akce podobného typu ve východních Čechách. Termín…

Velikonoce na zámku 2024 - Pardubice

24.03.2024 - 24.03.2024
Pardubice

Přivítejte jaro na Zámku Pardubice! Tradičně týden před velikonočními svátky zaplní nádvoří velikonoční jarmark –…

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

23.06.2024 - 23.06.2024
náměstí

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete