Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Studentské vozy snů ve Škoda Muzeu

15.01.2019 - 29.04.2019 Mladá Boleslav

Výstava Studentské vozy snů prezentuje jedinečný pohled do budoucnosti motorismu očima nastupující generace Škodováků.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nejnovějším motivem k návštěvě ŠKODA Muzea je prezentace žákovských vozů ŠKODA. Žáci Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, podporovaného automobilkou již od roku 1927, totiž každoročně vyvinou a vyrobí unikátní studii automobilu podle svých představ – jde o tradici založenou roku 2014. Vybraný tým společně vyvíjí koncept na základě aktuálního sériového modelu značky ŠKODA a následně jej realizuje za podpory svých učitelů odborného výcviku, zástupců oddělení technického vývoje, designu a výroby společnosti ŠKODA AUTO.

Nejstarším z pětice žákovských projektů, vystavených ve ŠKODA Muzeu, je dnes již historické vozidlo pro volný čas: ŠKODA BUGGY (1972-1975). V první polovině 70. let se tehdejší učni podíleli na výrobě jeho laminátové karoserie. Novodobé žákovské vozy jsou již prakticky celé výsledkem práce mladých mozků a rukou. Jako první vyjel roadster-kabriolet ŠKODA CITIJET (2014) na bázi modelu CITIGO. Vůz FABIA se stal odrazovým můstkem ke tvorbě kompaktního pick-upu ŠKODA FUNSTAR (2015). RAPID SPACEBACK zase inspiroval vznik kupé ŠKODA ATERO (2016), výsledek více než 1300 hodin práce 26 spolužáků. K myšlence plážové buggy se vrátila ŠKODA ELEMENT (2017), elektromobil s lednicí a chytrou televizí "na palubě", vytvořený na základě vozu CITIGO. Zatím poslední žákovský koncept představuje ŠKODA SUNROQ (2018), kabriolet vzniklý zásadním přepracováním populárního SUV KAROQ a poháněný turbomotorem 1,5 TSI, vyladěným na 120 kW a 279 N.m. Atraktivní výsledky práce mladé generace budou ve ŠKODA Muzeu k vidění od 15. ledna do 29. dubna 2019.

Kromě hlavní expozice ŠKODA Muzea si mohou návštěvníci prohlédnout také depozitář s jedinečnými sportovními vozy a prototypy. Velkému zájmu se těší rovněž možnost spojit návštěvu muzea s prohlídkou aktuálních výrobních provozů ŠKODA AUTO – na základě předchozí objednávky. Kromě továrny v Mladé Boleslavi jsou pro exkurze otevřeny také závody v Kvasinách a Vrchlabí. Návštěvu ŠKODA Muzea je možné zkombinovat také se shlédnutím aviatických exponátů partnerského Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi, případně také areálu Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích. Pro všechna tři uvedená muzea je k dispozici zvýhodněné kombinované vstupné.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete