Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TrutnOFF BrnoON Festival 2021 - Brno

20.08.2021 - 22.08.2021 Na střelnici

Známý a legendární festival přezdívaný jako Český Woodstock. Jeho vznik se datuje k letům 1984 a 1987, kdy jeho první ročníky rozehnala komunistická Státní bezpečnost.

Adresa a kontaktní informace

web
www.trutnoffbrnoon.cz
O festivalu se traduje, že je mimořádný svoji výjimečnou atmosférou, kde více než kapely je důležitejší moment setkání a spiklenecká pospolitost, jak ji označil náčelník festivalu a český prezident Václav Havel.
 
 
Hudební festival TrutnOFF BrnoON se letos uskuteční ve dnech 20. až 22. srpna Na Střelnici u Sun River v Brně – Pisárkách a nabídne program, který lze charakterizovat známým rčením od Bacha po Vlacha.

 
Kromě Pražského výběru v nejslavnějším složení vystoupí Na Střelnici The Plastic People Of The Universe, J.A.R., Michal Prokop, Visací zámek, Kurtizány z 25. avenue, ale i Ondřej Havelka s orchestrem Melody Makers, elektronicky roztančený Puding paní Elvisovej ze Slovenska nebo horňácká cimbálovka či živelná cikánská kapela Bachtale Apsa s herečkou Bárou Hrzánovou. Chybět nebudou obvyklé open air bohoslužby a debaty v undergroundovém stanu. Letos například s novinářem Jaroslavem Spurným, historikem Petrem Blažkem a dalšími.
 
"Naše ležení ztiší i přednášky, meditace nebo pásma mladých básníků. Kapacita bude omezena z obecně známých příčin," uvádí zakladatel přehlídky Martin "Geronimo" Věchet.
 
Někteří účinkující zavedou do doby, kdy byl český rock ještě v plenkách, ale už nabíral na síle. Letos obnovené Flamengo, složené z poloviny z původních členů, z poloviny ze skvělých hudebníků mladší generace, zahraje písně z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Michal Prokop se svým Framusem Five nejen představí svoje největší hity, ale přiveze také zbrusu nový materiál z nedávno vydaného alba Mohlo by to bejt nebe. 
 
Na festivalu TrutnOFF byla už od jeho počátků pod horami patrná silná dramaturgická linie jdoucí po stopách českého undergroundu a alternativní hudby. A ta ani ve verzi TrutnOFF BrnoON nemůže chybět. Tak se návštěvníci mohou těšit na Tonyho a Garage, Záviše, Čočku, Pepu Klíče, Echt!, Ty Syčáky, Špinavý nádobí, Vítrholc nebo hned několik projektů Pavla Fajta, ale i mladou krev Čtvrt na smrt, Člověk krve nebo slovenskou kapelu Puding paní Elvisovej. Chybět nebude pásmo mladých básníků Slam Poetry s Nedělní chvilkou poezie.
 
Vstupenky v momentálně nejnižší ceně 1 300 Kč lze zakoupit na webových stránkách festivalu www.trutnoffbrnoon.cz. I letos tradičně platí, že při objednání devíti vstupenek je desátá zdarma.

Mapa

Další akce v okolí

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Expediční kamera 2024 - Brno

24.04.2024 - 24.04.2024
Brno

Expediční kamera míří do Brna! Největší cestovatelská a outdoorová akce a nejlepší filmy sezóny z celého světa s…

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete