Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 27. – 28. dubna

Fotogalerie k článku

Praha

Příroda, dobré počasí a grilování, to je Grill Piknik Zbraslav. Jste zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budete moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak speciality na grilu a k tomu piva z malých pivovarů. V přilehlém parku bude probíhat ukázka grilů Weber, doprovodný program pro děti i dospělé.

Středočeský kraj

Přijeďte se podívat na výstavu panenekNeratovicích. Kdo by neměl rád panenky, skoro každá holčička a možná i leckterý chlapec si s nimi dovedli hrát celé dlouhé hodiny. A i když už jsou z dívek ženy a z malých kluků muži, téměř každého z nich určitě potěší pohled na hračky z jejich dětství. Tak přijměte pozvání spolku Sběratelé panenek a alespoň na jeden víkend v dubnu se staňte zase dětmi.

Vysočina

Divadlo Pasáž v Třebíči si pro vás připravila sobotní představení pod záštitou Divadla Spejbla a Hurvínka Praha: Hurvínkova cesta do Tramtárie. Kam se to ti dva zase dostali! Stačilo jen, aby se Hurvínek trochu nastydl, Mánička mu předčítala z pohádkové knížky, a už to celé začalo. Ocitli se totiž v zemi plné žíznivých květin, kde vládla protivná princezna Gerbera. Ještě se ani nestačili rozkoukat, a už jim uvěznila Žeryčka! Jak si s tím oba poradili, to v pohádce o koloběhu vody v přírodě sami uvidíte.

Jihočeský kraj

Navštivte v sobotu Vrbenské rybníky v Českých Budějovicích. Botanicko-entomologická exkurze pod vedením expertů z Biologického centra AV ČR a Agentury ochrany přírody a krajiny. Zapojte se i vy a dokumentujte přírodu ve svém okolí.

Plzeňský kraj

Plzni se tuto sobotu uskuteční tradiční plzeňské trhy. Na Plzeňských farmářských trzích můžete ochutnat a zakoupit velmi kvalitní, autentické lokální potraviny pěstované a zpracovávané s láskou a respektem k zákazníkům. Stánkaři, pěstitelé a chovatelé pracují s ohledem k životnímu prostředí, své produkty tu tedy nabízí i mnoho držitelů různých certifikátů – místní produkt, systém integrované produkce, bio apod.

Karlovarský kraj

Přijeďte se podívat do Galerie 4 Cheb na výstavu portrétních fotografií a sociálního dokumentu německého týmu fotografů. Dodnes romantizovaná postava bílého kovboje utváří obraz "Divokého západu", přestože má tento stereotyp jen málo společného s realitou. 

Ústecký kraj

Tuto sobotu bude v Litoměřicích odstartována turistická sezóna 2024. Připraven je bohatý program pro rodiny s dětmi, součástí akce budou plavby lodí Florentina, cyklojízda spojená s odemčením Labské stezky a prezentace regionální produktů z Českého středohoří.

Liberecký kraj

Navštivte galerii Detesk v Železném Brodě, kde je výstava sochařské a malířské tvorby akademické sochařky Kláry Klose. Autorka se narodila 17. srpna 1971 v Kroměříži. V roce 1990 úspěšně absolvovala zkoušky na Akademii výtvarných umění v Praze, figurální sochařství studovala v ateliéru profesora Karla Nepraše. Už během působení na vysoké škole získala za svoje práce několik významných ocenění.

Královéhradecký kraj

Agátin hradecký týden je zahájen! Agátin svět přináší týden plný výhod pro své fanoušky! Využijte všech výhod u vybraných partnerů během týdne od 26. dubna do 5. května. Začínáme festivalem v knihovně Hradce Králové už 26. dubna.

Pardubický kraj

Zúčastněte se komentovaných prohlídek automatických mlýnu v Pardubicích. V 75 minutách projdete s průvodci Nadace AM areálem Automatických mlýnů a budete seznámeni s historií, architekturou a budoucí vizí tohoto jedinečného místa. Navštívíte veřejné prostory, které propojují Gočárovu galerii, galerii GAMPA, vzdělávací centrum SFÉRA s budovu Sila Nadace Automatických mlýnů.

Jihomoravský kraj

Nenechte si ujít 15. ročník Brno Art Week. Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea, galerie a školy zabývající se výtvarným uměním již čtrnáct let společně představují širokou škálu výstavních i doprovodných programů.

Zlínský kraj

Jste srdečně zváni na Farmářský a řemeslný trh Slušovice, který proběhne tuto neděli. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Olomoucký kraj

Tuto sobotu obsadí zámek Úsov čarodějnice. Formou pohádkové prohlídky se můžete těšit nejen na čarodějky, jako je Saxana s profesorkou Krákavou ve škole čar a kouzel, ale i na Kostěje Nesmrtelného a babu Jagu. Návštěvu přislíbil i Harry Potter se svými kamarády. Pro děti bude připravena i čarodějnická dílna, kde si budou moci vyrobit doplňky nezbytné pro výkon čarodějnického řemesla, např. netopýra, hada apod.

Moravskoslezský kraj

Navštivte tuto sobotu Farmářské a řemeslné trhyPříboru. Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

We Love Bubliny 2024 - Praha

03.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…

Thermal Beer&Grill Fest vol. 2 2024…

03.05.2024 - 04.05.2024
Promenáda před hotelem…

Návštěvníci jsou zváni na 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budou moci ochutnat piva od malých i…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete