Statistika našeho portálu

  • 102 342 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 11. – 12. května

Fotogalerie k článku

Praha

Přijďte se podívat na Grand Finále taneční soutěže Best of the Best 2024. V sobotu a v neděli 11. a 12. 5. se v Praze sejdou tanečníci z celé České republiky, aby si poměřili své síly na Grand finále taneční soutěže Best of the Best. Ve své performance spojí kromě různých stylů moderního tance také audiovizuální prvky na nadstandardně velké LED obrazovce. O tom nejlepším výkonu rozhodne porota složená z tanečních osobností mezinárodní sféry. Vítěz odcestuje reprezentovat naši zemi do Brazílie na největší festival v Jižní Americe. V rámci události proběhnou také vzdělávací workshopy s vybranými porotci pro širokou veřejnost.

Středočeský kraj

Mělnické kulturní centrum si pro dědi tuto neděli přichytalo film Laputa: Nebeský zámek. Chlapec z hornického městečka a dívka, jejíž původ je zahalen tajemstvím, jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. 

Vysočina

Podívejte se do Bystřice nad Perštejnem, kde se koná tuto sobotu Den koní na Edenu. Těšit se můžete například na přehlídku plemen koní, svezení na koni a oslíkovi, parkurovou ukázku, drezurní ukázku, ukázku mladého rytíře, westernovou ukázku, ukázku španělských koní, ukázku koňského póla a další jezdecké disciplíny.

Jihočeský kraj

Máte mlsné jazýčky, tak přijeďte do Českých Budějovic! Od 9. do 12. května se českobudějovické výstaviště promění v pulzující centrum gastronomického dění. Město známé svou bohatou historií a kulturním dědictvím hostí druhý ročník veletrhu Czech Food Expo 2024, na který letos zavítá také chlebový someliér Stanislav Janíček.

Plzeňský kraj

Oslavte společně s městem Plzeň narozeniny Karla IV. Staňte se i Vy jeho hosty a užijte si zábavy, které přichystal pro svého pána. Buďte svědky jednání, která povede Karel IV. se svými urozenými hosty – s bohatým a ne příliš spolehlivým Joštem z Rožmberka, jakož i s věrným Ojířem Švihovským z Rýzmberka a dalšími.

Karlovarský kraj

sobotu proběhne v Chebu Tvůrčí procházka s fotoaparáty pro děti od 7 let a mládež pod záštitou Art Galerie 4 Cheb.

Ústecký kraj

Přijďte se podívat na výstavu fotografií Zajímavosti kolem nás Josefa Holoty v Peruci. Josef Holota - Zajímavosti kolem nás Výstava fotografií autora, který je inspirována častými cestami do Ústeckého a Plzeňského kraje a jejich okolí. Každým novým pobytem jej něco jiného uchvátí a rád by se s vámi podělil o své nadšení.

Liberecký kraj

Projeďte se v historickém motoráčku na Zubačce tuto sobotu. V době jízd historických motoráčků na Zubačce bude otevřeno Muzeum ozubnicové dráhy v Kořenově a v časech: 11:45 a 14:45 hod. bude probíhat komentovaná prohlídka Výtopny Kořenov, kde jsou vystavena historická železniční vozidla včetně švýcarského ozubnicového vlaku Rowanzug z roku 1912, který jezdil do nejvýše položené železniční stanice v Evropě – Jungfraujoch a unikátních motorových ozubnicových lokomotiv řady T426.0, které sloužily na naší trati.

Královéhradecký kraj

Zúčastněte se nebo alespoň přijďte fandit na 18. Hradubický běh. Lidé z Hradce Králové a Pardubic každoročně soutěží, kdo doběhne dříve do Čeperky, která je vzdálena 10 km z každého z měst. Jde o přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice. Netradičnost závodu spočívá v tom, že má dva starty (každý v jednom z měst) a cíl jeden společný na půlce cesty. Trať má 10 kilometrů (z každé strany). Část trati je po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké. Běží se za každého počasí.

Pardubický kraj

Zúčastněte se nebo alespoň přijďte fandit na 18. Hradubický běh. Lidé z Hradce Králové a Pardubic každoročně soutěží, kdo doběhne dříve do Čeperky, která je vzdálena 10 km z každého z měst. Jde o přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice. Netradičnost závodu spočívá v tom, že má dva starty (každý v jednom z měst) a cíl jeden společný na půlce cesty. Trať má 10 kilometrů (z každé strany). Část trati je po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké. Běží se za každého počasí.

Jihomoravský kraj

Nenechte si ujít 3. ročník festivalu Plácek věnovaného tvorbě, vzdělávání a komunitě mladých divadelních tvůrců. Třetí ročník, ve třech dnech, už potřetí v Brně - poprvé v Brněnské Káznici! Plácek je polem pro Vaše chtění , zahradou idejí , místem pro setkání, dialog a sdílení!

Brněnský Majáles již 11.5. Brněnský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Brně. Tento festival je oslavou jara, mládí a studentstva a je jedním z nejvýznamnějších kulturních a společenských událostí v regionu. Program zahrnuje širokou hudebních vystoupení. Festival také nabízí různé soutěže a sportovní akce. Májales přitahuje nejen studenty, ale i širokou veřejnost z celé České republiky.

Zlínský kraj

Už od 8.5. se můžete přijít podívat na Zlín Design week 2024. Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro setkávání mladých designérů a profesionálů, pro prezentaci, vyjádření, sdílení a nečekaná spojení. Podporujeme mladé talenty a přinášíme čerstvý vítr v oblasti designu.

Olomoucký kraj

Chcete zažít nejbarevnější běh svého života? Pak musíte do Olomouce tuto sobotu. Barvám Neutečeš je akce plná barev, skvělé nálady, přátelství, společně stráveného času a nezapomenutelných zážitků! Běh, ve kterém není hlavním motivem rychlost, ale především zábava. Zapomeňte na konkurenci nebo věkové limity, přijďte si prostě užít barevný den. Děti, teenageři i dospělí, mladí i staří, jednotlivci, skupiny či rodiny s dětmi – zúčastnit se může opravdu každý! Trasa je dlouhá 5 km a lze ji zdolat během či chůzí. Cílem je proběhnout pět barevných zón, v nichž se účastníci nechají zasypat barvami o co se postará #barevnytym. Nikdo tak nemá šanci barvám uniknout. Součástí akce je i bohatý doprovodný program a tombola.  

Moravskoslezský kraj

Nenechte si ujít operu Libuše od Bedřicha Smetany, která bude hrána v Ostravě tuto neděli. Jen při vzácných příležitostech měla podle autora zaznívat opera Libuše. Rok dvoustého výročí od narození Bedřicha Smetany je bezesporu tím správným okamžikem pro její koncertní uvedení. JFO ji zahraje pod vedením hudebního ředitele pražského Národního divadla Roberta Jindry.

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Konkurz 2024 - Mělník

20.05.2024 - 20.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Divadelní představení

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Mise za záchranu sadby 2024 - Mělník

20.05.2024 - 20.05.2024
Městská knihovna Mělník

Swap sazenic, osiva a pokojových květin

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 20. květen

Dnes má svátek Zbyšek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete