Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 27. – 28. ledna

Fotogalerie k článku

Praha

Tuto sobotu se uskuteční unikátní pivní festival v Gabriel loci. Pivovarnictví a kláštery jsou propojeny od začátku vaření piva u nás, i proto se pivovar Zichovec rozhodl uspořádat unikátní mezinárodní degustační festival piva Winter Affair v bývalém klášteru sv. Gabriela. Festival proběhne 27. ledna v uměleckém a kulturním centru na pražském Smíchově a nabídne návštěvníkům ochutnávku nejrůznějších druhů piv z pivovarů z celé Evropy. Nebude chybět ani zajímavé občerstvení a celá akce bude zakončena afterparty s elektronickou hudbou.

Česnek, majoránka, sůl, vejce, hladká mouka a především brambory. To jsou základní suroviny pro typicky české bramboráky, které jsou nejlepší ještě teplé a pěkně křupavé. Přesně takové bramboráky přes celý talíř v různých kombinacích můžete ochutnat v restauraci Brambory na Pankráci od 24. ledna.

 

Středočeský kraj

neděli se můžete těšit na pohádku Princezna Myší kožíšek, kterou pro vás přichystá Mělnické kulturní centrum.

 

Vysočina

Do Telče tuto sobotu zavítá Petr Fejk s jeho talk show Jak se dělá zoo 2024. Dvouhodinová talk show, plná výjimečných zkušeností a příběhů se zajímavými zvířaty a lidmi, doplněná o projekci unikátních fotografií a zakončená autogramiádou a prodejem knih s osobním věnováním. O těžkých začátcích, o povodni a o tom, jak se ze staré zoo stala jedna z 10 nejlepších na světě.

 

Jihočeský kraj

27.1. slaví narozeniny jeden úžasný tygr Rocky. Přijďte jeho narozeniny v tento den oslavit do Zoo Tábor. Ošetřovatelé pro něj nachystali narozeninovou hostinu plnou Rockyho oblíbených pochoutek. Speciální komentované krmení začne v jednu hodinu odpoledne a návštěvníci se při něm dozvědí mnoho zajímavostí ze života ohrožených tygrů i problematice jejich ochrany.

 

Plzeňský kraj

Plzni proběhnou tuto sobotu africké trhy. Přivezeme ovoce od drobných farmářů z Ugandy a Indonésie. Jedná se o původní nešlechtěné druhy ovoce, které je organické, chemicky neošetřované, nehnojené a hlavně dozrálé v teple na sluníčku v přirozených podmínkách, prostě tak, jak to má být.

 

Karlovarský kraj   

Zavítejte do Galerie 4 ve městě Cheb, kde probíhá výstava 3 fotografických souborů přední české dokumentaristky, fotografky a kurátorky, paní Dany Kyndrové. Témata jsou: normalizace, listopad 89, odchod vojsk.

 

Ústecký kraj

Vyrazte v sobotu na komentovanou prohlídku výstavy Miroslava KovalaLitoměřicích. Výstavou obrazů, kreseb a fotografií Miroslava Kovala vás provede autorka výstavy, Alena Beránková. Účast na komentované prohlídce není nutné rezervovat předem.

 

Liberecký kraj

Milujete kávu? Tak to si nesmíte nechat ujít Liberecký kávový festival 2024! Připravte se na kávový zážitek jako žádný jiný! Druhý ročník Libereckého kávového festivalu se blíží a vy jste srdečně zváni. Tento jedinečný festival se uskuteční v nádherném prostředí Liebiegova paláce v Liberci, a to o víkendu 27. - 28. ledna 2024.

 

Královéhradecký kraj

Peci pod Sněžkou se v sobotu uskuteční koncert skupiny Monkey Bussiness. Na kulturní frontě klid? Ale kdeže! Kultura je moc důležitá. Bez ní bychom byli dočista ztraceni. Monkey Business jsou si toho dobře vědomi a proto vyrážejí na šňůru s vděkuplným názvem …ale stejně je to nádhera… Tour 2024,,s cílem přispět i svojí troškou do českého kulturního mlýna.

 

Pardubický kraj

Navštivte o víkendu tvrz Bouda a zúčastněte se mimořádných prohlídek. Tvrz Bouda připravila na leden speciální zimní prohlídky. Garantované prohlídky budou v pátek a sobotu 26.1. a 27.1.2024 od 11:00, 13:00 a 15:00 hod., v neděli 28.1.2024 od 11:00 a 13:00 hod. Samozřejmostí jsou teplé nápoje, klobása a hlavně výborná pevnostní medovina.

 

Jihomoravský kraj

Zúčastněte se tuto sobotu společně s celou rodinou masopustního průvodu masek v Polánce u Moravského Krumlova. Masky za doprovodu muziky obejdou celou vesnici. Budeme rádi za různé hudební nástroje, vozembouchy, aj. Uvítáme různé masky, které půjdou s námi průvod. S fantazii se meze nekladou.

 

Zlínský kraj

Přijďte se podívat na výstavu soutěžních návrhů na revitalizaci sadu Svobody do Zlína. Sad Svobody, park okolo zlínského zámku, čeká velká proměna. Město Zlín v minulém roce vypsalo krajinářsko-architektonickou soutěž na jeho novou podobu a již vybralo vítězný návrh. Jak bude za pár let park vypadat a z jakých soutěžních návrhů porota vybírala, mohou návštěvníci obchodního centra Zlaté jablko zjistit díky právě probíhající výstavě. K vidění je v přízemí prodejní galerie až do 28. ledna.

 

Olomoucký kraj

Ve Vlastivědném muzeu v Šumperku si můžete ještě do konce týdne prohlídnout výstavu Čím voní Vánoce o tradičních oslavách Vánoc a pečení cukroví. S příchodem adventního období vytáhne nejedna hospodyňka rozličné formičky, vykrajovátka, tvořítka a jistě také již ohmatanou kuchařskou knihu s ověřenými recepty a pustí se do výroby vánočního cukroví a dalších dobrot typických pro nejkrásnější svátky v roce.

 

Moravskoslezský kraj

Do Ostravy tuto neděli zavítá Baletní soubor INTERNATIONAL FESTIVAL BALLET, který uvádí největší "Labutí jezero" na světě v Praze, Brně a Ostravě, v doprovodu orchestru. Jedinečnost představení bude spočívat v tom, že soubor v Praze, Brně a Ostravě předvede největší Labutí jezero na světě.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete