Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 3. – 4. února

Fotogalerie k článku

Praha

Muzeu města Prahy proběhne tuto sobotu Ctěnický masopust. Masopustní veselí prožijeme s folklórním souborem Doudleban, pro děti zahraje Naivní divadlo Liberec pohádku Jak chodil Kuba za Markytou. Připravená je Zámecká dílna, kde si děti i jejich doprovod vyrobí originální masku, se kterou se zapojí do masopustního průvodu. Kromě klasických trhů se objeví stánky s masopustním sortimentem. Chybět nebudou sladkosti, domácí koblihy, pivo či horký mošt a tradiční zabijačkové speciality.

 

Středočeský kraj

Městské kulturní centrum v Mělníku si pro vaše děti opět tuto neděli připravilo pohádku Kleofáš a Bětuška. Pohádka o čertovi Kleofášovi, který se vydá na svět, aby do pekla vrátil kouzelný amulet a odnesl zlou královnu Filoménu. Na své cestě potká také komornou Bětušku. Může však čert milovat člověka? A podaří se jim překonat všechny nástrahy a zákony pekla?

 

Vysočina

Zažijte zoologickou zahradu v Jihlavě potmě. Celé zimní období na vás čeká jedinečná atmosféra večerního areálu. Od 1. 12. 2023 do 29. 02. 2024 je poslední hodinu před uzavřením pokladen vstupné snížené jen na 50 Kč.

 

Jihočeský kraj

Od 3.2. startují exkurze do hráze a vodní elektrárny Lipno. Do podzemí Lipna, 160 metrů pod hladinu přehrady a do útrob unikátní vodní elektrárny, se mohou zájemci podívat během víkendů v únoru a březnu.

 

Plzeňský kraj

Ještě tento víkend se můžete pokochat výstavou Plnou parou vpřed!Plzni. Počátky plavby na Vltavě a Labi, stavba lodí v Čechách, rozvoj paroplavby na Vltavě a její přerod z hromadné dopravy na turistickou atrakci, to jsou hlavní témata výstavy.

 

Karlovarský kraj   

Kynšperku nad Ohří proběhne tuto sobotu Den mokřadů, aneb pozorování zimujících ptáků, průzkum života pod vodou v zimních měsících, výroba ptačího krmítka a lojových koulí.

 

Ústecký kraj

Přijďte se podívat na masopustní hody, které se uskuteční v sobotu na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Celé náměstí se tak promění v centrum veselí a tradičního folklóru. Těšit se můžeme na kulturní program a připomeneme si staré zvyky a obyčeje. Na stáncích budou k dostání tradiční pokrmy, zabíjačkové hody a další. 

 

Liberecký kraj

Oslavte v sobotu masopust společně na Dlaskově statku. Můžete tak spolu s turnovskými muzejníky, folklórním souborem prožít tradiční lidový svátek, kterým se uzavírá masopustní období. Dlaskův statek bude otevřen od 11:00 hodin. Návštěvníci budou moct ochutnat zabíjačkové pochoutky, připravený je rej maškar, hudba a vystoupení folklorního souboru. Kroje, tradiční i netradiční masopustní masky předvedou Folklórní soubor Horačky z Podještědí a Divadlo Kvelb z Českých Budějovic. Masopust doprovodí prodejní výstava ručně vyráběných masek ze Zákup.

 

Královéhradecký kraj

Jste srdečně zváni tuto sobotu na koncert rockové skupiny Dukla Vozovna do horského města Pec pod Sněžkou.

 

Pardubický kraj

Do Pardubic o víkendu zavítá jubilejní 20. ročník Svatebního veletrhu. Nádherné foyer budovy ČSOB Pojišťovny zaplní téměř 60 svatebních profesionálů, kteří osobně poradí a předvedou nejnovější trendy v oboru a pomohou zařídit svatbu od A do Z.

 

Jihomoravský kraj

Užijte si krásný víkend při zimních prohlídkách zámku Lednice. Zámek Lednice je již několik sezón otevřen k běžným prohlídkám i během zimních měsíců. Ti, kteří rádi obdivují zámecké interiéry mohou přijít od listopadu do prosince a od února do března vždy víkendech do 10 do 16 hodin na zámek a projít si prohlídkovou trasu. Ta se skládá z reprezentačních sálů v přízemí, které sloužily k pořádání společenských akcí, plesů a bálů.

 

Zlínský kraj

Kroměříži se tuto sobotu uskuteční prodejní výstava brouků a motýlů. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na vlastní oči spatřit dokonalou kombinaci barev, úchvatné bizarní tvary, nejmenší a největší druhy brouků, motýlů a ostatního hmyzu a to vše na entomologickém dnu a výstavě.

 

Olomoucký kraj

Ještě tento víkend bude Vlastivědné muzeum v Šumperku vystavovat kresby a objekty Dalibora Nesnídala na jeho výstavě Všehochuť aneb od každého trochu. Devatenáctý ročník literárního a filmového festivalu Město čte knihu byl věnován tvorbě spisovatele a cestovatele Josefa Formánka a jeho dvorního ilustrátora Dalibora Nesnídala. Do festivalového dění se jako obvykle zapojilo také muzeum, a proto můžete i po skončení festivalu navštívit výstavu malíře, sochaře a rytce skla Dalibora Nesnídala.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravě můžete v neděli oslavit masopust na hradě. Chybět nebude pravá hradní zabíjačka - jitrnice, jelita, tlačenka a další - na místě vyráběná a nešizená mistrem řezníkem Krkovičkou. Ukázka výroby jelit, jitrnic a tlačenky během celého dne.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Amy 2024 - Mělník

30.04.2024 - 30.04.2024
Masarykův kulturní dům…

Film Mekuc

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete