Statistika našeho portálu

  • 102 254 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závody na Kamenici odstartují letošní raftovou závodní sezónu 2024 - Plavy

20.04.2024 - 21.04.2024 Plavy

O víkendu 20. – 21. dubna startují na Tanvaldské Kamenici v podhůří Jizerských hor první letošní závody v raftingu. Na závodníky čekají hned 2 závody seriálu Českého poháru v raftingu 2024 v disciplíně sjezd kategorie R4 a soutěž O pohár obce Plavy.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Na trati mezi obcemi Plavy a Jesenný se raftaři každoročně setkávají ve stejném termínu se závodníky ve sjezdu na divoké vodě. Díky podpoře státního podniku Povodí Labe mají možnost využít navýšeného průtoku z vodní nádrže Josefův Důl a mohou si tak užít nádherný vodácký terén plný těžkých technických pasáží řeky Kamenice.

Čtyřčlenné raftové týmy (R4) odstartují svůj závod v sobotu v 10:45 hodin a v neděli ještě o více jak hodinu dříve. Na závodníky čeká obtížná trať, kterou ti nejrychlejší zvládnou za necelých 25 minut.

Novinkou letošního ročníku je umožnění startu juniorským posádkám na stejné trati jako dospělým kategoriím. Podmínkou pro závodníky je dosažení věku 15 let. Mladší závodníci mohou využít veřejný závod, který pořadatelé naplánovali na sobotní odpoledne na spodní části řeky (z Jesenného), kde řeka není již tak divoká.

"Řeka Kamenice protéká krásným kaňonem, je to nádherná podívána pro diváky ze břehu a krásný zážitek pro všechny závodníky," zve ředitel závodu Libor Peška. "Celá akce by nemohla proběhnout bez velké podpory a nadšení místních, hlavně obce Plavy a státního podniku Povodí Labe," dodává.

Podrobný program závodu na Kamenici je k dispozici zde.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 30. duben

Dnes má svátek Blahoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete