Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rodinný kontaktní farmapark u Toma nedaleko Plzně

Ledce

Farmapark u Toma je rodinný kontaktní farmapark blízko Plzně. Vymazlená zvířátka, zábava, poznání a nejen to! Pro všechny věkové skupiny.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Farmapark u Toma leží jen pár kilometrů od Plzně na adrese Ledce 99, 33014 Ledce u Plzně a byl otevřen teprve nedávno, v říjnu 2021. Na návštěvníky tu čeká spousta hodných zvířátek, zábava i poznání.

Najdete tu lamy, dikobrazy, ovce a kozy, domácí i divoká prasátka, daňky, poníky, lišky, husy, několik druhů slepic, krůty, osly, skunka a králíky. A další zvířátka určitě brzy přibydou.
Při návštěvě se dozvíte mnoho zajímavých informací o životě zvířátek a o péči o ně. Farmapark u Toma nabízí komentované krmení i individuální prohlídku farmaparku na míru. Oblíbené jsou programy i pro školky a školy zaměřené také na vzdělání.

Malí návštěvníci pak mají možnost svézt se na poníkovi.

Několik výběhů je pro návštěvníky otevřeno, aby se dostali do co nejbližšího kontaktu se zvířaty – pomazlit se můžete třeba s ovcemi a kozami nebo prasátky. Hned u vstupu na vás čeká také králíčkov – výběh, do kterého je též dovoleno vstoupit a králíci plemene francouzský beran se zde pohybují volně mezi návštěvníky.

Návštěvníci určitě ocení, že všechna zvířátka jsou velmi milá a ochočená, přívětivá k lidem, a dokonce mají také všechna jména. Uvidíte kozu Hedviku, prasátko Růženku, oslíka Zulíka, berana Elfa, divočáka Bonďu, lamu Karla nebo lišku Elišku.

Některá zvířata je dovoleno krmit, a to pouze krmením pro ně určeným, které je k dostání ve Farmaparku.

Ve Farmaparku také najdete klidové zóny, vyhlídky nebo malebné zákoutí s jezírkem.

Nechybí dětské hřiště, na kterém si vyhrají malé i větší děti.

V bistru s posezením si návštěvníci dají výbornou kávu, domácí limonádu, míchaný drink, horký čaj nebo něco menšího či většího k snědku.

Ve stánku u vstupu pak zakoupíte upomínkové předměty (např. pexeso, tužku, píšťalku, plyšovou hračku, magnet…). Řekněte si také o razítko do památníku nebo o turistickou vizitku.
V případě nevlídného počasí nabízí Farmapark u Toma posezení a odpočinek ve vytápěné pergole, kde jsou k dispozici omalovánky pro děti.

Návštěva Farmaparku je vhodná pro všechny věkové kategorie. Každý si zde najde "to své". Nechybí ani pravidelné zábavné akce - Čerti a Vánoce ve farmaparku, Masopust, tematické stezky, dětský den a mnoho dalších.

Ve Farmaparku u Toma jsou vítáni i psí výletníci. Je nutné, aby zůstali po celou dobu návštěvy na vodítku a nesmějí vstupovat do zvířecích výběhů.

Před areálem je velké parkoviště, na kterém pohodlně zaparkujete a je zdarma. Vede sem také několik cest vhodných pro pěší a cyklisty.

Mapa

Související kategorie

Zoo

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete