Statistika našeho portálu

  • 102 342 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Adventní minitrhy v Oranžovém domě - Trutnov

07.12.2012 Trutnov

Omrzely vás klasické adventní trhy, které jsou na každém náměstí a postrádají atmosféru? Přijďte se zahřát do Oranžového domu. Osoby s mentálním postižením se těší, že vás přivítají na svém Barevném adventu.Očekávejte domácí speciality, tradiční krkonošskou medovinu, vánoční prostředí a především neopakovatelnou atmosféru. V trutnovském Oranžovém domě se 7. prosince uskuteční první barevné…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Trutnov
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Trutnov

Fotogalerie k článku

Omrzely vás klasické adventní trhy, které jsou na každém náměstí a postrádají atmosféru? Přijďte se zahřát do Oranžového domu. Osoby s mentálním postižením se těší, že vás přivítají na svém Barevném adventu.

Očekávejte domácí speciality, tradiční krkonošskou medovinu, vánoční prostředí a především neopakovatelnou atmosféru. V trutnovském Oranžovém domě se 7. prosince uskuteční první barevné adventní mini trhy. Akci pořádá příspěvková organizace Barevné domky Hajnice, která poskytuje sociální služby a chráněné bydlení osobám s mentálním postižením. "Chtěli jsme akci bez třpytivých pozlátek, kuliček a podobných věcí, které podle nás naprosto postrádají vánoční atmosféru," vysvětlila ředitelka organizace Lenka Škarková. Dodala, že smyslem trhů a mnoha dalších akcí v Oranžovém domě je vytvoření menších kulturních akcí, které by se každoročně opakovaly. Mini trhy začnou v deset hodin dopoledne a budou pokračovat až do šesté večerní. Na zájemce budou čekat prodejci vánočního zboží, výrobky z keramiky, ručního papíru nebo svíčky z Dílen barevných příležitostí.

"Mysleli jsme také na děti, a aby se zabavily, tak bude na trzích koutek s výrobou malých magnetů nebo zdobení perníčků," řekla Škarková. Vyzkoušejte zcela nové adventní trhy a kromě nákupu ochutnejte i výborné jídlo. Mnozí jistě ocení čerstvý chléb se sádlem a škvarky nebo třeba topinky s česnekem. Pokud dostanete chuť na sladké, zajděte do Oranžové kavárny na domácí pečení. Akci pořádá příspěvková organizace Barevné domky Hajnice, která poskytuje sociální služby a chráněné bydlení lidem s mentálním postižením.

Během celého roku se Hajničtí snaží vytvářet akce, během kterých se spojuje svět osob s mentálním postižením s tím tzv. normálním. Události jsou charitativní a z vybraných peněz se vybavují chráněné byty.


Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Cirk-UFF 2024 - Trutnov

29.05.2024 - 02.06.2024
Trutnov

Show plné adrenalinu a dechberoucí akrobatické výkony.

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 20. květen

Dnes má svátek Zbyšek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete