Statistika našeho portálu

  • 102 281 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Benátkyfest - Benátky nad Jizerou

22.06.2013 Benátky nad Jizerou

V Benátkách nad Jizerou je v sobotu 22. června na Husově náměstí konají první roční přínos vytvořený BenátkyFest kulturní festival, který pořádá kulturní sdružení Benátek. Návštěvníci se mohou těšit nejen živé ukázky tradičních řemesel s workshopů, ale i hudební a divadelní představení.Festival začíná v 10:00 a bude pokračovat až do večera do 22:00 hod. Kromě řemesel bude také bohatý divadelní a…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Benátky nad Jizerou, Husovo náměstí
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Mladá Boleslav
Obec
Benátky nad Jizerou

Fotogalerie k článku

V Benátkách nad Jizerou je v sobotu 22. června na Husově náměstí konají první roční přínos vytvořený BenátkyFest kulturní festival, který pořádá kulturní sdružení Benátek. Návštěvníci se mohou těšit nejen živé ukázky tradičních řemesel s workshopů, ale i hudební a divadelní představení.

Festival začíná v 10:00 a bude pokračovat až do večera do 22:00 hod. Kromě řemesel bude také bohatý divadelní a hudební program.

"Ty stará řemesla mají nesmírnou kouzlo a dnes jsou většinou zapomenuté. Chtěli jsme, aby diváci úzkém kontaktu nahlédnout pod pokličku být řezbář, kovář a nožíř. Zároveň budou moci vyzkoušet, jaké to je aby hrnec, šperk, nebo se kužel v okamžiku, "řekl jednatel sdružení Nada Vodstrčilová. Výrobky vyrobené v dílnách bude později odpoledne koupit v aukci, takže návštěvníci si domů neobvyklý suvenýr. "Přestože řemeslo je nejdůležitější kulturní program pro ně určitě nebude klesat, festival provádět čtyři kapely a čtyři divadla," říká Vodstrčilová a dodává: "Pozvali jsme mladší, alternativní umělce, který mísí klasické i moderní žánry a snaží se nabídnout něco originálního. "
 
Na festivalu vystoupí čtyři kapely. Osobité mix punku, rock, ska a lidové přinést britská skupina se sídlem v Praze CCTV All Stars, které se točí kolem britského kytaristy a zpěváka Eddy Allen. Česká kapela The Doris a houpali Bastards diváky zavede do doby, kdy byl ještě mladý jazzový hudební žánr. V rytmu electroswingových diváci vlnky Mydy Rabycad se zpěvačkou Elizabeth Dařbujánovou v čele, kteří jsou našimi jedinými zástupci žánru. Atmosféru festivalu voní Durmančiny byliny, alternativní akustické duo z Mladé Boleslavi.
Boleslav, bude i komorní divadelní skupina Šafranicí. Jaká je skutečná alternativa k divadlu ukazuje, Kladno soubor Anthiteater, které volně kombinuje různé formy umění, a především se zaměřuje na dekadentní kabaret. Jak žil, pracoval a pil slavné bohémské Francois Villon ve své divadelní, hudební výkon Šibeničník ukazuje Basilisk Benátky, děti si hrají Trutnovský loutkový soubor Čmukaři. K dispozici bude také dětské hřiště, čaj, ochutnávka vína, barbecue, apod.

Vstupné je dobrovolné.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Tomáš Vaněk a Monika Sommerová - Ko…

31.05.2024 - 31.05.2024
Mnichovo Hradiště

Koncert dvou muzikálových hvězd Tomáše Vaňka a Moniky Sommerové k roku české hudby 2024 nabídne repertoár klasických…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 6. květen

Dnes má svátek Radoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete