Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Bezpečně na kole - Nákupní centrum Eden Praha

23.05.2013 - 24.05.2013 Praha

Nenechte si ujít Celorepublikový projekt  Bezpečně na kole, jež má za úkol seznámit děti s bezpečnostními pravidly a naučit je, jak se zachovat v neočekávaných situacích. Nákupní centrum Eden nabídne svým návštěvníkům tuto poučnou, ale i zábavnou show ve dnech 23. a 24. května vždy od 9:00 do 18:00 hodin.Kolo je stále oblíbenějším dopravním prostředkem dětíi dospělých. Je součástí rodinných…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nákupní centrum Eden Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Celorepublikový projekt  Bezpečně na kole, jež má za úkol seznámit děti s bezpečnostními pravidly a naučit je, jak se zachovat v neočekávaných situacích. Nákupní centrum Eden nabídne svým návštěvníkům tuto poučnou, ale i zábavnou show ve dnech 23. a 24. května vždy od 9:00 do 18:00 hodin.

Kolo
je stále oblíbenějším dopravním prostředkem dětíi dospělých. Je součástí rodinných výletů a symbolem aktivně tráveného volného času. Kolo je rovněž jedním z prvních dopravních prostředků, které se děti učí ovládat, a se kterým se stávají aktivním účastníkem dopravního provozu. Jsou na to v současných rušných městských aglomeracích dostatečně připraveny? Mají potřebné znalosti a dovednosti? Dokáží předvídat nebezpečné situace a vyhnout se jim? Tyto a další otázky promítá do svého programu celorepublikový projekt Bezpečně na kole, jež má za úkol seznámit děti s bezpečnostními pravidly a naučit je, jak se zachovat v neočekávaných situacích. Nákupní centrum Eden nabídne svým návštěvníkům tuto poučnou, ale i zábavnou show ve dnech 23. a 24. května vždy od 9:00 do 18:00 hodin.

"Projekt Bezpečně na kole podporujeme jak v Praze, tak i v regionech, kde jsou naše obchodní centra, protože připravený program vnímáme jako velmi přínosný a praktický. Děti se díky této průpravě naučí předvídat kritické situace a předcházet jim, což může mít důležitý vliv na snížení každoročně se zvyšujícího počtu zranění na kole", říká Renata Nejtková, marketingová manažerka obchodních center Tesco a dodává: "Děti, ale i dospělí, se kromě jiného seznámí s ochrannými prvky, základy první pomoci, dozví se drobné technické rady   a navíc si vyzkouší nejnovější modely kol a bezpečnostní vybavení."
Celorepublikový projekt Bezpečně na kole, který probíhá ve spolupráci s BESIPEM, nabízí zábavnou formu výuky jízdy na kole v extrémních situacích, které děti mohou zažít i při zdánlivě bezpečné jízdě. Součástí praktické části je například tak zvané skills centrum, kde si děti mohou půjčit kvalitní kola značky Specialized a vyzkoušet jízdu na dráze simulující přírodní i městské překážky. Děti se pod vedením zkušených lektorů naučí, jak se zachovat v neočekávaných situacích a seznámí se se základními bezpečnostními pravidly, jejichž součástí je například správné vybavení, kontrola stavu kola před jízdou včetně funkčnosti brzd.

Dopolední program bude v NC Eden koncipovaný pro školy, odpolední naopak pro rodiny s dětmi.

Připraveny jsou rovněž interaktivní doprovodné aktivity, které zabaví návštěvníky všech věkových skupin. Každou hodinu předvede trialovou exhibici ambasador projektu Vlastislav Kabeláč Čiháček zvaný Čihi, mistr České republiky 2012 a Král cyklistiky 2012 pro trial. Doplňovat ho bude Martin Šimůnek. Během dne proběhne i autogramiáda Vlasty "Kabeláče" Čiháčka a Martina Šimůnka, kteří patří mezi legendy trialového sportu. Speciálním hostem, který 24. května zavítá na akci, je Jan Čelůstka, přední český triatlonista, účastník OH v Londýně. V loňském roce se umístil na druhém místě v Mistrovství České republiky a na prvním místě v závodu Xterra.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete