Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den města Přerov v Praze

01.10.2013 Praha

Sedmý ročník mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2013 se koná pod záštitou Prezidenta České republiky Miloše Zemana ve výstavních prostorách Jiřského kláštera na Pražském hradě od 23. září do 20. října 2013. Hlavním tématem letošního ročníku je architektonické dědictví a současná architektura a cílem je představit české i zahraniční veřejnosti domácí i světové historické…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Sedmý ročník mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2013 se koná pod záštitou Prezidenta České republiky Miloše Zemana ve výstavních prostorách Jiřského kláštera na Pražském hradě od 23. září do 20. října 2013. Hlavním tématem letošního ročníku je architektonické dědictví a současná architektura a cílem je představit české i zahraniční veřejnosti domácí i světové historické architektonické dědictví a umožnit jeho srovnání se současnou a nově vznikající architekturou.

V rámci výstav, pořádaných v průběhu festivalu, se představí architektura téměř třiceti českých, polských a slovenských měst, dále moderní a historická architektura čtyřiceti zemí (výstava je již tradičně připravována v úzké spolupráci s velvyslanectvími a kulturními instituty zúčastněných zemí), obrazem festival ukáže všechny památky, zapsané na seznam světového dědictví UNESCO (745 památek ze 157 zemí světa). Samozřejmě budou v rámci festivalu probíhat také přednášky českých a zahraničních architektů v Národní technické knihovně, vernisáže výstav, konference, dny architektury vybraných zemí, dny měst, Hravý architekt, procházky za architekturou a další akce, na které jsou již návštěvníci festivalu za sedm let jeho existence zvyklí.

Dny měst v Praze – Přerov

V rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2013 se v projektu Den měst v Praze představí od 27. září do 10. října 2013 na náměstí Republiky země a města s vlastním programem, připraveným speciálně pro tuto příležitost.

V úterý 1. října proběhne den města Přerova, které se bude prezentovat ochutnávkou piva a pekařských specialit, živou hudbou a promítáním filmů o historii a současnosti města.

Město Přerov na festivalu také reprezentují žáci Základní školy Velká Dlážka - a to v novém celorepublikovém výtvarném projektu pro děti Hravý architekt. Děti si vybraly architektonické památky ze svého města a ty potom nakreslily nebo namalovaly. Úkolu se všechny zhostily s velkým nadšením a nasazením. Tak vznikly krásné a originální malby a kresby. Nejlepší práce nyní budou představeny v samostatné expozici na výstavě v Jiřském klášteře Pražského hradu. Děti, které se projektu zúčastnily, stráví za odměnu celý den na Pražském hradě, kde pro ně bude připraven přitažlivý program, jako například prohlídka výstavy Příběh Pražského hradu s výkladem architekta Lukeše, návštěva Chrámu sv. Víta a především setkání s manželkou českého prezidenta Ivanou Zemanovou, která projektu Hravý architekt poskytla podporu svou záštitou. Akce se účastní více než 500 dětí z 20 základních škol z 20 měst celé České republiky.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete