Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den otevřených dveří v muzeu a brusírně skla Rajsko

28.08.2021 Sušice

Navštivte spolu s námi jedinečné místo v srdci Šumavy, které oživuje tradiční broušení skla, a zároveň Vás provede historií šumavského sklářství.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Rajsko 7, 34201 Sušice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Sušice

Na co se můžete těšit?
Během Dne otevřených dveří se Vám zdarma otevřou brány muzea připomínajícího šumavské sklářství a také manufaktura, ve které brusiči do dnešních dob udržují tradici tohoto řemesla. Muzeum nabízí ukázku dochovaných výrobků zejména ze sklárny a brusírny v Anníně, která fungovala již od 18. století a dosáhla evropského věhlasu. Od roku 1948, kdy byla zbourána sklářská pec, se v Anníně sklo už jen brousilo. Jak se sklo brousí v dnešní době, můžete zhlédnout v brusírně, která se nachází hned vedle. Součástí muzea je také ateliér pro mladé skláře.
 
Prezentace dalších projektů:
Evropské fondy pomáhají i na jiných místech a na akci vám představíme další úspěšné projekty, které zlepšily kvalitu života v Plzeňském kraji. Celostátní síť pro venkov si pro Vás spolu s Venkovským domem Plzeňského kraje připraví aktivity související s regionálním zemědělstvím a Europe Direct Klatovy hry o Evropské unii.
 
Aktivity pro děti i dospělé:
Po celý den se budete moci zapojit do aktivit a soutěží. Budete si moci vyzkoušet točit na hrnčířském kruhu, vytvořit si vinutou perlu, či si vyzkoušet virtuální realitu. Pravidelně budeme losovat výherce hodnotných cen v rámci soutěže o nejoblíbenější projekt v Plzeňském kraji a na památku se budete moci vyfotit ve fotokoutku. Čeká Vás zkrátka nabitý zajímavý program během celého dne pro všechny věkové generace včetně rodin s dětmi.
 
Kontaktní osoba: Taťána JandováTatana.Jandova@mmr.cz,  tel: 703840710

Na prohlídky je doporučena předchozí registrace. Galerie bude volně přístupná. 

Návštěvník musí pro svou účast na akci splňovat veškerá aktuálně platná mimořádná a ochranná protiepidemická opatření proti šíření koronaviru.

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete