Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

GASK Kutná Hora přináší letní porci umění a zážitků - Kutná Hora

17.07.2021 - 31.08.2021 GASK – Galerie Středočeského kraje

Léto je tady a GASK přináší další porci umění a zážitků!

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Barborská 51-53, 284 01 Kutná Hora
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
web
www.gask.cz

Fotogalerie k článku

V sobotu 17. 7. bude v GASK slavnostně zahájena výstava FÉROVÝ OKRUH, představující originální projekt francouzského sochaře Gwénaëla Morice, který vytváří design z recyklovaných materiálů, převážně z plastu. Projekt propojí okruh Lorient / Francie – Uhelný mlýn / Libčice nad Vltavou – GASK / Kutná Hora, kde vzniknou venkovní i interiérové site-specific instalace, akcentující problematiku trvalé udržitelnosti. Férový okruh je nejen designovou výstavou s přesahem do volné tvorby, ale také vyzývá k putování, nahlédnutí a objevení dvou svébytných kulturních míst ve středních Čechách. Výstava potěší děti i dospělé.

 

K aktuální výstavě STELLA MARIS Dagmar Šubrtové proběhne v sobotu 10. 7. Geologická procházka po Kutné Hoře a prohlídka výstavou. RNDr. Radek Mikuláš, CSc. z Geologického ústavu AV ČR nám přiblíží význam nalezišť stříbrných rud a později i dalších kovů na Kutnohorsku. Věnovat se bude také výskytu druhohorních vápenců, v nichž byly v posledních desetiletích objeveny kosti dinosaurů. Na venkovní procházku naváže komentovaná prohlídka výstavou s autorkou Dagmar Šubrtovou a kurátorkou výstavy Adrianou Primusovou. Více informací najdete ZDE. 

 

Již pouze do neděle 11. 7. můžete navštívit výstavu Petra Písaříka TONDEO MATERIAM. Kurátorka Adriana Primusová o ní píše: "Tondeo Materiam není klasická výstava, ale postupné ovládnutí prostoru. Instalace je vystavěna na principu koláže a neustálého procesu." Stříhám materiál, říká názvem výstavy Petr Písařík. Celý proces je představen ve třech fázích, třech střizích ve video-trilogii.

 

Jaroslava Severová – NEJISTÉ SKUTEČNOSTI Michal Škoda – KONTINUÁLNÍ DOTEKY. To jsou dvě výstavy uspořádané v loňském roce v rámci dlouhodobého dramaturgického projektu GASK nazvaného Přesahy grafiky. Letos vyšel v této ediční řadě v grafické úpravě Lesu kanců katalog, který obě výstavy představuje ve fotografiích. Katalog byl s umělci a kurátory Richardem Drurym a Adrianou Primusovou pokřtěn na začátku května. O radost jsme se bohužel nemohli podělit s publikem naživo. Sdílíme tedy alespoň připomínku těchto dvou jedinečných výstav, z nichž ta druhá byla zásadně narušena uzavřením galerií. Na video ze křtu se můžete podívat ZDE.

 

V pátek 18. 6. bylo v GASK poprvé otevřeno do 21:00. Současně byla slavnostně otevřena i designová kavárna GALLERY POINT. Nový provozovatel má v nabídce výběrovou kávu, výborná přívlastková vína, fermentované limonády, stylové tartaletky nebo ovocné dortíky. Prodlouženou otevírací dobu budeme mít každý pátek, těšíme se na Vaši návštěvu! 

Navštívit můžete také náš GASK SHOP, ve kterém jsme opět rozšířili nabídku. K novým položkám patří kolekce jemných a minimalistických šperků značky BYTOU, kolekce originálních hravých šperků od Ivy Hladis nebo Kontinuální profil Václava Klause – socha inspirovaná slavnou futuristickou sochou Profilo continuo.

 

K výstavě JOSEF SVOBODA – SCÉNOGRAF aktuálně probíhá soutěž o knihu Josef Svoboda scénograf od Heleny Albertové, film o Josefu Svobodovi na DVD a o další krásné ceny. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na náš Facebook nebo webové stránky.

 

GALERIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE  (GASK) V KUTNÉ HOŘE

otevřeno:

úterý - čtvrtek: 10 až 18 hodin

pátek : 10 až 21 hodin

sobota - neděle: 10 - 18 hodi

Mapa

Další akce v okolí

600. výročí Bitvy u Malešova: Oslav…

07.06.2024 - 08.06.2024
Malešov

Přibližně před 600 lety, v důležité chvíli českých dějin, se odehrála bitva u Malešova, která do značné míry formovala…

Panenky v Neratovicích 2024

26.04.2024 - 28.04.2024
Neratovice

Kdo by neměl rád panenky, skoro každá holčička a možná i leckterý chlapec si s nimi dovedli hrát celé dlouhé hodiny. A…

Magická esa -květen Líbeznice 2024

04.05.2024 - 04.05.2024
Mírové náměstí 44 250…

Magická esa - strhující show pro celou rodinu.

Burza práce 2024 - Mělník

14.05.2024 - 14.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Nabídka pracovních příležitostí

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete