Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Léto dětem v Poštovním muzeu - Vyšší Brod

23.06.2021 - 31.10.2021 Poštovní muzeum Vyšší Brod

Poštovním muzeum ve Vyšším Brodě - zábava pro celou rodinu.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Poštovní muzeum v areálu cisterciáckého kláštera není jen rozsáhlá expozice z dějin poštovnictví, zajímavými exponáty, dostavníky poštovními schránkami, telegrafními a telefonními přístroji. Každoročně muzeum připravuje na letní sezonu spoustu aktivit pro děti. Na návštěvu si proto  vyhraďte víc času, dětem se odsud nebude chtít odejít!

Expozicí děti provede LETNÍ POŠTOVNÍ DETEKTIVKA. Letos již po čtrnácté návštěvníci pátrají  společně s vyšebrodským strašidlem, bývalým Poštmistrem Mńácou. Mňácu láká tentokrát letní počasí k radovánkám u vody. Pomozte poštmistrovi s luštěním, aby si mohl užít oblíbený vodní sport. Úspěšné luštitele odměna nemine! Úkolový list je zdarma k dispozici v pokladně muzea.

INTERAKTIVNÍ SÁL nabízí dětem spoustu možností k objevování, hraní, čtení odpočinku a jiné zábavě. Mohou si v něm vyzkoušet například telefonování s funkčními historickými telefony, posílat potrubní poštu nebo natisknout razítky  vlastní známky.

POŠTOVNÍ DESETIBOJ ověří dovednosti dětí v deseti speciálních poštovně-sportovních disciplínách k procvičení těla i ducha. Hráli jste někdy baligolf? Pohýbali si tělo na telekulu nebo houpysurfu? Víte, co se děje v holubáriu nebo při rychlopochůzce? U pokladny je k dispozici leták, kde si splněné úkoly odškrtněte a opět získáte odměnu. Většinu aktivit najdete v interaktivním sále, jeden před vstupem do muzea.

Letos se muzeu také zapojilo do letní SOUTĚŽE NA DÉČKU ČT. V muzeu děti získají jeden ze ztracených listů - hesel a pomůžou princezně zastavit Nečas.

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete