Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Maraton hudby - Brno

11.08.2017 - 13.08.2017 Brno

Od 11. do 13. srpna se uskuteční druhý ročník multižánrového festivalu Maraton hudby Brno.Desítky účinkujících největšího letního festivalu moravské metropole jsou připraveny ke startu. Druhý srpnový víkend Brno zaplaví hudba doslova všech žánrů, od balkánské dechovky přes komorní a orchestrální klasiku, jazz, folklor, etno, rock, kapely pro děti až po netradiční tzv. bezuliční busking. Hudební…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Od 11. do 13. srpna se uskuteční druhý ročník multižánrového festivalu Maraton hudby Brno.

Desítky účinkujících největšího letního festivalu moravské metropole jsou připraveny ke startu. Druhý srpnový víkend Brno zaplaví hudba doslova všech žánrů, od balkánské dechovky přes komorní a orchestrální klasiku, jazz, folklor, etno, rock, kapely pro děti až po netradiční tzv. bezuliční busking. Hudební program ozdobí exkluzivní trojice představení nového cirkusu, chybět neubude pouliční divadlo, kouzelník či unikátní akrobatický heliový balón. To vše a ještě více od 11. do 13. srpna. V Brně.

"Maraton hudby Brno nám od loňského pilotního ročníku vyrostl do největšího letního městského hudebního festivalu. Město se na tři dny promění v obří scénu, na které se budou prolínat koncerty všech hudebních žánrů s divadelními či akrobatickými performancemi v podání českých i zahraničních umělců. Vstupenky rychle mizí, neváhejte proto s jejich nákupem," připomíná Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO, které festival spolupořádá.

První den maratonu, pátek 11. srpna, si užijí jazzoví fanoušci. Program v Sono Centru zahájí v půl osmé Vilém Spilka Quartet s projektem jazzových remakeů hitů populárního písničkáře Honzy Nedvěda. Speciální autorský program vytvořený pro Maraton uvedou osobité hudebnice Beata Hlavenková a Dorota Barová a o završení jazzového zážitku se postarají hvězdy Shai Maestro Trio a francouzský saxofonista Guillaume Perret, nedávný objev Colours of Ostrava. V pátek si na své přijdou také rockeři: Ritchie Blackmore představí na Špilberku svůj projekt Blackmore´s Night. Hned v pátek se rozběhnou další maratonské okruhy: bezuliční busking a nový cirkus.

V sobotu a v neděli zazní balkánská dechovka, moravský folklor i klasická hudba

Hrad Špilberk bude středobodem dění také v sobotu 12. srpna. V základech se bude otřásat přívalem balkánské energie díky projektu Špilberk Balkannn! Od odpoledne bude pódium patřit zahraničním hvězdám jako Bohemian Betyars, Russkaja a především Dubioza kolektiv. Ty doplní neméně skvělá česká partička Circus Brothers či slovenské DJské duo Malalata. Tradiční hudbu českou a moravskou, ale i folklor řecké, makedonské a srbské komunity pevně zakotvené v Brně, si diváci budou moci užít ve folklorním okruhu na Moravském náměstí. Večer vyvrcholí v Divadle Husa na provázku vystoupením špičkových cimbálek: CM Petra Mičky a CM Danaj s legendárním multimediálním projektem Písničky z malířovy palety.

Neděle 13. srpna se spojí s klasikou. Redutu rozezní nepřehlédnutelná brněnská hudební osobnost Barbara Maria Willi, která se svými hudebními hosty přichystala novou love story. Alfa pasáž bude patřit atraktivní a divácky oblíbené Pianoštafetě, na které si může zahrát opravdu kdokoli. Jezuitský kostel rozezní Nekonečné varhany pod záštitou prof. Aleny Veselé. Velkolepé finále letošního Maratonu vypukne večer na hradě Špilberk za doprovodu Filharmonie Brno, která doprovodí sopranistku Simonu Šaturovou v efektním italském operním programu.

Akrobaté nového cirkusu zvednou diváky ze židlí ve třech dechberoucích představeních

Celé tři festivalové dny mají Brňané šanci zhlédnout exkluzivního hosta Maratonu, belgicko-francouzský soubor nového cirkusu Collectif Malunés, který sbírá úspěchy po celé Evropě. V majestátním šapitó postaveném v areálu Hněvkovského třikrát předvedou působivou podívanou s titulem Šťastně až na věky. "Zapomeňte na unavené velbloudy. V této pohádkové inscenaci vás spolehlivě ze židlí zvedne sedm bezkonkurenčních artistů, kteří překonávají veškeré hranice schopností lidského těla," zve na představení Janulíková.

Další tři okruhy také ovládnou Brno na více dní. V pátek a v sobotu budou na velmi překvapivých místech centra města ke slyšení a k vidění unikátní muzikanti a performeři pod taktovkou Kateřiny Šedé, výtvarnice a mezinárodně respektované realizátorky projektů ve veřejných prostorech. Pro Brno nachystala první bezuliční busking se skutečně nečekaně umístěnými hudebníky. Celé tři maratonské dny bude probíhat také festival živého města Na prknech, dlažbě i trávě. V jeho rámci se diváci mohou těšit na létající balón V.O.S.A. Theatre, Divadlo II. Pád či nedělní karneval pro děti na Moravském náměstí.

Maraton hudby Brno 2017 spolupořádá TIC BRNO spolu s hudební agenturou C.E.M.A a agenturou TWENTYFOURSEVEN Promotion. Festival je součástí projektu Brno – město hudby a podporuje ho statutární město Brno. "Maraton hudby Brno přinesl do města úplně nový koncept festivalu. Tento koncept souzní s naší snahou oživovat centrum města i další méně tradiční místa. V letošním roce se koncept posunul ještě dál a Brno se na jeden víkend zcela naplní hudbou," uzavírá Matěj Hollan, náměstek primátora statutárního města.
Projekt je součástí letošní kandidatury města Brna do sítě kreativních měst UNESCO v oboru hudba.

Lístky

je možné již nyní pořídit v předprodeji na http://ticbrno.cz/cs.

Veškeré informace a podrobný program je na http://www.maratonhudby.cz/cs/home/.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Letní Víno z blízka: MEDITRINA - ví…

08.08.2024 - 08.08.2024
Otevřená zahrada,…

Čtvrteční večer 8. srpna 2024 sice nebude jen o ženách, ale rozhodně bude o vínech, které ženy vybraly. 2,5 hod dlouhou…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

22.08.2024 - 22.08.2024
Otevřená zahrada,…

Rakouské vinaře máme rádi! A tak jsme je pozvali do Otevřené zahrady v centru Brna na večer 22. srpna 2024. Volnou…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

05.09.2024 - 05.09.2024
Otevřená zahrada,…

Zažijte 5. září 2024 večer festivalového seriálu Víno z blízka se sklenkou v ruce a s vinaři, kteří hospodaří…

Chillibraní 2024 - Brno

07.09.2024 - 07.09.2024
Brno

Chillibraní se koná za každého počasí v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Bzzzukot Brno – Židenice na hřišti u kavárny…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete