Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Meziškolní konference

17.05.2013 Praha

Video o Druhé Meziškolní konferenci bylo zveřejněno PRAHA - V pondělí 8. dubna bylo zveřejněno video o 2. ročníku Meziškolní konference "Můžu ti pomoct?", která proběhla 21. listopadu 2012 v Praze v Mramorovém sále České spořitelny a.s. Setkání studentů středních škol a jejich učitelů, moderoval opět garant projektu Mgr. Aleš Kuda. Na rozdíl od předešlé konference, kdy si studenti připravili…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Video o Druhé Meziškolní konferenci bylo zveřejněno 

PRAHA - V pondělí 8. dubna bylo zveřejněno video o 2. ročníku Meziškolní konference "Můžu ti pomoct?", která proběhla 21. listopadu 2012 v Praze v Mramorovém sále České spořitelny a.s. Setkání studentů středních škol a jejich učitelů, moderoval opět garant projektu Mgr. Aleš Kuda. Na rozdíl od předešlé konference, kdy si studenti připravili prezentace o závislostech a trávení volného času, se tentokrát věnovali školnímu řádu, odlišnostem mezi lidmi či zdraví. 

O projektu "Můžu Ti pomoc

Projekt, jehož záštitu převzala radní hlavního města Prahy JUDr. Helena Chudomelová, má dva cíle. Prvním cílem je podpora a rozvoj primární prevence rizikového chování, přizpůsobení funkční metodiky a dobré praxe pro její realizace ve středních školách za pomocí spolupráce se samotnými žáky. Druhým záměrem projektu, za jehož účelem vznikly studentské akademie, je podpora smysluplného trávení volného času
a zapojení rizikových skupin do umělecko-zábavné tvorby.
Každá zapojená škola prochází nejdříve analýzou prostředí a následně pak zhodnocením atmosféry v dané škole. Učitelé hned po zařazení školy do projektu procházejí akreditovaným vzdělávacím programem zaměřeným na problematiku rizikového chování a navštíví se svými žáky komunity zaměřené na léčbu drogově závislých nebo jsou zapojeni do jiných menších projektů společně s žáky ostatních účastněných škol.

Do projektu se mohou přihlásit střední školy, učiliště nebo nově třídy 8. a 9. ročníků základních škol ZDARMA.

 

Meziškolní konference

Na meziškolní konferenci mají studenti možnost pomocí dvaceti minutové prezentace vyjádřit své názory a postoje na nejaktuálnější témata a posléze najít řešení a prevenci rizikového chování. Současně si mohou  vyzkoušet i prezentování před širší školskou veřejností. Na základě 1. Meziškolní konference, která se konala v říjnu 2011, vznikl Sborník s prezentacemi studentů.

 

Zvolená témata byla:

1. Jiní než já jsou všichni, aneb jak se od sebe lišíme

2. Školní řád, práva a povinnosti

3. Jak jsme zaseli, tak sklízíme

4. Jak vnímám zdraví své a svých rodičů

5. Proč ráno vstanu a jdu do školy

 

Studentská akademie

Již tři roky nabízí Studentská akademie volnočasové aktivity pro žáky základních a středních škol ZDARMA pod heslem Dělej, co tě baví. Studenti různých sociálních skupin tak získali možnost trávit volný čas smysluplně mezi zajímavými lidmi s podobnými zájmy a pod vedením profesionálů.

V současné době pořádá Studentská akademie 6 uměleckých akademií (Rádiovou, filmovou, djskou, hudební, divadelní a art&design) Nejen, že naučí žáky něco nového a slouží jako velice zajímavá činnost ve volném čase, může fungovat i jako pomyslný kompas jejich budoucího života. Například Divadelní a Filmová akademie může pravidelné účastníky akademií připravit na přijímací řízení na HAMU či DAMU. 

Abychom mezi sebou seznámili jednotlivé studenty SA a upevnili tak jejich spolupráci, pořádáme různé akce, na kterých se obvykle podílejí všechny akademie, ať už workshopem, výzdobou nebo vystoupením.
O tom, že je projekt úspěšný, svědčí například vystupování hudební skupiny AcademiX na předních letních festivalech, představení Divadelní akademie na kulturních akcích apod.

 

Dialog Jesseniuso.p.s.

Cílem obecně prospěšné organizace vzniklé roku 2009 je, jak již napovídá motto: "Vědět je klíč", rozšíření informovanosti široké veřejnosti o závažných onemocněních a rizikovém chování. Nadace se zaměřuje nejen na zlepšení komunikace mezi zdravotníky, pacienty a rodinnými příslušníky, ale také na komunikaci mezi žáky, učiteli, vedením škol a jejich zřizovateli.

V rámci kampaně na podporu prevence rizikového chování se konají Meziškolní konference, na kterých si žáci přihlášených škol společně se svými učiteli, za pomocí krátkých prezentací, snaží přijít společnými silami na to, jakým způsobem se dá předejít závislostem a rizikovému chování.
Další činností společnosti je výroba edukačních filmů, natočené za účelem včasného rozpoznání choroby a její následné léčby. Některá onemocnění by totiž neměla tak hluboký dopad, kdyby o nich byli pacienti lépe informováni a věděli, u koho najdou pomoc a odpověď na všechny jejich otázky. Dokumenty, na kterých se podílí řada expertů z nejrůznějších medicínských oborů, obsahují i rozhovory s nemocnými o jejich zkušenostech s léčbou. Filmy ve formě DVD jsou k dostání pro rizikové skupiny pacientů buď přímo v nemocnicích, nebo v pacientských organizacích.

 

Více na www.dialog-jessenius.cz/projekt/muzu-ti-pomoct nebo www.studentska-akademie.cz

Video o Meziškolní konferenci: https://www.youtube.com/watch?v=N99gq3V22e0&feature=youtu.be

 

Kontakt pro média:

 

Jiřina Faloutová – ředitelka projektu Můžu ti pomoct? a zakladatelka společnosti

Email: jirina.faloutova@dialog-jessenius.cz, tel: 776 369 685

 

 

 

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Zážitkový motoráček do Koněpruských…

10.08.2024 - 10.08.2024
Smíchovské nádraží

Zvláštní jízda motorového vozu řady 810 ze Smíchovského nádraží do Berouna a dále na neveřejnou vlečku Velkolomu…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete