Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Lešná

09.09.2013 - 23.09.2013 Zlín

Zlínská radnice se dohodla s vedením Zoo Zlín, že v září 2013 uspořádá mimořádné samostatné prohlídky zámku Lešná, který se v areálu zoo nachází. Bude se jednat pouze o návštěvu zámku, bez prohlídky zoo. "Navážeme tak na akci, kterou jsme uspořádali poprvé letos v květnu a účastnilo se jí asi padesát osob rozdělených do dvou skupin. Dalších devadesát zájemců se už do květnových prohlídek…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Lešná
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín

Fotogalerie k článku

Zlínská radnice se dohodla s vedením Zoo Zlín, že v září 2013 uspořádá mimořádné samostatné prohlídky zámku Lešná, který se v areálu zoo nachází. Bude se jednat pouze o návštěvu zámku, bez prohlídky zoo. "Navážeme tak na akci, kterou jsme uspořádali poprvé letos v květnu a účastnilo se jí asi padesát osob rozdělených do dvou skupin. Dalších devadesát zájemců se už do květnových prohlídek nevešlo, a tak jsme slíbili, že akci zopakujeme v září," uvedl primátor Miroslav Adámek.

Ředitel Zoo a zámku Zlín-Lešná Roman Horský souhlasil s rozšířením počtu mimořádných prohlídek, a ty se tedy v září uskuteční během čtyř pondělků, vždy dopoledne v 10.00 a odpoledne v 15.00.

"Nové termíny jsme nejdřív nabídli lidem, na které se nedostalo v květnu. Největší zájem byl o pondělí 30. září odpoledne. Tento termín už je obsazen. V dalších dnech ještě zůstávají volná místa. Na prohlídky je nutné se předem přihlásit. Můžeme uspokojit sto čtyřicet zájemců," dodala Pavla Julinová z oddělení cestovního ruchu, vnitřních a vnějších vztahů. Lidé si mohou vybírat z termínů: 9. září, 16. září, 23. září, 30. září.

Počet míst je omezený, a proto se musí lidé předem přihlásit na oddělení cestovního ruchu vnitřních a vnějších vztahů Magistrátu města Zlína u Světlany Divilkové, tel. 604 227 974. Zájemci mohou volat od 5. do 23. srpna 2013.

Sraz

objednaných účastníků je v 10.00 a 15.00 u brány areálu zoo, kde bude přítomen jeden odpovědný pracovník magistrátu. Skupina vedená průvodcem projde od hlavní brány k zámecké budově. Kastelánka zámku provede účastníky mimořádné akce i místy, kam obvykle není přístup. Prohlídka bude proto delší, potrvá asi hodinu. Vstupné je jednotné 50 Kč. Po skončení prohlídky zámku skupina opět společně opustí areál zoo.
Dopolední prohlídky zámku budou doplněny ještě o komentovanou prohlídku chrámu Narození Panny Marie ve Štípě. Odpolední skupina se ze zámku vydá do hrobky rodu Seilernů (nyní kaple Starokatolíků) na štípském hřbitově a potom do štípského kostela. Vstupné na prohlídku kostela je 10 Kč.

Další mimořádné prohlídky zámku Lešná u Zlína by se měly konat v květnu 2014.

Zámek Lešná je otevřený od dubna do října (během hlavní letní sezony denně) a konají se v něm pravidelné prohlídky. Jeho návštěva je zajímavým zpestřením návštěvy zoologické zahrady Zlín. Pořádají zde různé akce, například během podzimních lampiónových průvodu se konají speciální noční prohlídky zámku. Více na www.zoozlin.eu
Oddělení cestovního ruchu zlínského magistrátu navíc v letošním roce vydalo spolu se Zoo Zlín tištěného průvodce zámkem Lešná u Zlína, který je v prodeji v informačním středisku v budově radnice na náměstí Míru a v Zoo Zlín. Mimo jiné se v něm dozvíte zajímavé detaily ze života původních majitelů zámku, hraběcího rodu Seilernů.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hudební neděle u zámku Zlín: Blues …

28.07.2024 - 28.07.2024
Zámek Zlín

Blues Station je zlínská elektrická bluesová kapela s dechovou sekcí.

Toulky barokní Evropou: Drei Engel …

13.08.2024 - 13.08.2024
Zámek Zlín

Unikátní koncert v sále zlínského zámku.

Jaroslav Rudiš & U-Bahn: Nebe pod B…

25.09.2024 - 25.09.2024
Zámek Zlín

Jaroslav Rudiš se po 22 letech vrací s legendární kapelou U-Bahn a vydává znovu svůj první román Nebe pod Berlínem!

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.07.2024 - 28.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete