Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mladí ladí dětem lákají na program s hvězdným jazzmanem Oranem Etkinem - Brno-město

06.09.2021 Brno-město

Mít za učitele hudby držitele Ceny Grammy? Proč ne!

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Festival Mladí ladí dětem v příštích týdnech nabízí v Praze, Brně a České Kamenici sérii interaktivních koncertů pro děti s předním americkým jazzmanem a držitelem prestižní ceny Grammy Oranem Etkinem.

Oran ve své hudbě čerpá inspiraci v různých koutech světa, což se odráží na jeho tvorbě i samotném přístupu k hudbě. Díky netradiční vzdělávací hudební metodě Orana Etkina pojmenované Timbalooloo si děti hravě osvojují základy hudební teorie i praxe. Ale hlavně ztrácejí zábrany a naučí se vnímat hudbu skrze vlastní fantazii. Pomocí zábavných her, příběhů a písní Oran Etkin ukazuje, že hudba je radost a každý je ve své podstatě muzikantem. Děti se samozřejmě do koncertů aktivně zapojují, aniž by museli umět hrát na jakýkoliv hudební nástroj.

Timbalooloo je metoda založená na vnímání hudby skrze dětskou fantazii. Pomocí zábavných her, příběhů a písní klarinetista Oran Etkin dokazuje, že hudba je radost a každý je ve své podstatě muzikantem. Děti si tak hravě osvojují základy hudebního a kulturního dědictví různých koutů světa, aktivně se zapojují a nemusí znát hudební teorii, ani hrát na jakýkoliv nástroj. Timbalooloo nestaví na známých dětských písních, ale využívá například jazzové skladby Herbieho Hancocka, ale i africkou, brazilskou nebo indonéskou hudbu. S metodou slaví úspěchy nejen v USA, kde si ji oblíbily i děti hollywoodských hvězd, ale i v řadě evropských zemí. Tým kolem festivalu Mladí ladí jazz tento koncept nadchl natolik, že je již sedmým rokem jeho propagátorem a ambasadorem.V době uzavřených škol připravil festival Mladí ladí dětem společně s Oranem Etkinem a zpěvačkou Martou Kloučkovou online seriál Hudební cesta světem, který je stále možné sledovat na www.mladiladidetem.cz.

Mapa

Další akce v okolí

Letní Víno z blízka: MEDITRINA - ví…

08.08.2024 - 08.08.2024
Otevřená zahrada,…

Čtvrteční večer 8. srpna 2024 sice nebude jen o ženách, ale rozhodně bude o vínech, které ženy vybraly. 2,5 hod dlouhou…

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

22.08.2024 - 22.08.2024
Otevřená zahrada,…

Rakouské vinaře máme rádi! A tak jsme je pozvali do Otevřené zahrady v centru Brna na večer 22. srpna 2024. Volnou…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

05.09.2024 - 05.09.2024
Otevřená zahrada,…

Zažijte 5. září 2024 večer festivalového seriálu Víno z blízka se sklenkou v ruce a s vinaři, kteří hospodaří…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete