Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Olomouc již příští týden rozehřeje temperamentní flamenko - Olomouc

24.11.2021 Olomouc

Olomouc ovládne žhavá energie Andalusie. Právě v Olomouci bude ve středu 24. listopadu v Divadle na cucky zahájen letošní ročník festivalu Den flamenka neboli Día del Flamenco koncertem španělského flamenkového zpěváka Andrése de Jereze. Jereze, jenž patří k zapáleným ochráncům pravého flamenkového zpěvu, doprovodí mimořádný španělský kytarista Carlos Grilo. Ve večeru plném nejčistších emocí, které flamenkový zpěv přináší, se podělí o nezměrné radosti, největší lásky i starosti.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

"Temperamentní a energické flamenco ze slunné Andalusie je úchvatná směs hudby a tance, která přináší radost posluchačům a je inspirací umělcům na celém světě” říká ředitelka festivalu Karol Martincová a dodává: "My se letos pošesté připojujeme k jeho svátku, který na listopad vyhlásilo před jedenácti lety UNESCO.”

Vstupenky jsou v prodeji v pokladně Divadla na cucky a online v síti GoOut https://goout.net/cs/andres-de-jerez-flamencovy-recital/szxkhjs/.

Festival Den flamenca / Día del Flamenco zamíří vedle Olomouce i do Prahy, ale také do Českých Budějovic. Zpěvák Andrése de Jerez zamíří vystoupí 25. listopadu i před pražským publikem v Českém muzeu hudby.  V Divadle U Hasičů proběhnou další pražská taneční představení. Já osobně je název programu, kterým se 26. listopadu se se svými hudebníky představí vynikající flamenkový tanečník Ivan Vargas, jenž fanoušky zavede do rodné Granady. Ve svém představení akcentuje současný koncept flamenka, ale nezapomíná při tom na kořeny a historii flamenka tradičního. 27. listopadu nabídne festival ve stejném sále nejprve exhibiční choreografie tanečních akademií a poté premiéru představení Zahrada souboru madridské tanečnice Virginie Delgado, která momentálně žije v Praze. V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích 28. listopadu uzavře festival Den flamenka koncert k poctě legendárního kytaristy Paca De Lucía, v němž se jako hosté našeho nejlepšího flamenkového kytaristy Morenito de Triany představí jak Ivan Vargas, tak Andrés de Jerez. Den flamenka tak opět připomene, že flamenko dokáže vnést radost do duše a rozproudit krev v těle každého vnímavého posluchače.

Mapa

Další akce v okolí

Dny evropského dědictví 2024 - Olom…

02.09.2024 - 08.09.2024
Olomouc

Začátek září bude v Olomouci opět patřit oslavám Dnů evropského dědictví. I letos si společně užijeme otevřené památky,…

Svět kamenů 2024 - Olomouc

07.09.2024 - 08.09.2024
Výstaviště Flora Olomouc

SVĚT KAMENŮ 7. - 8. 9. 2024 - Výstaviště FLORA OLOMOUC, pavilon A. Prodejní veletrh kamenů, minerálů a výrobků z nich.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

21.08.2024 - 21.08.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

16.10.2024 - 16.10.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete