Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dernisáž: Přednáška- Lea Petříková, Neviděná Alice Rahon a Čaroděj

13.04.2021 Praha

Pragovka Gallery srdečně zve na další doprovodný program výstavy Festival neviditelného filmu kurátorek Ley Petříkové a Maro Hajrapetjan v prostorách Pragovka Gallery Foyer a on-line. Tentokrát se můžete těšit 13. 4. v 18:00 na přednášku Ley Petříkové: Neviděná Alice Rahon a Čaroděj. Současně půjde o dernisáž výstavy Festival neviditelného filmu.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Pragovka gallery
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha
Ve stejném termínu se rozloučíme i s výstavou Up In The Sky / Max Vajt / Kurátor Jen Kratochvil / Pragovka Gallery Rear.
Lea Petříková: Neviděná Alice Rahon a Čaroděj
Přednáška představí méně známou umělkyni surrealistického hnutí Alici Rahon a specificky pak její jediné filmové dílo – Le Magicien (Čaroděj, 1947, Mexiko). Snímek se stal inspiračním zdrojem Festivalu neviditelného filmu. Lea Petříková uvede dílo Rahon do souvislosti s vlastní tvorbou, odhalí zákulisí vzniku experimentálního filmu Podle čaroděje, který je jakýmsi "remakem" původního snímku a představí Rahon jako neviditelnou filmařku, jejíž jediný, ztracený film může být chápán jako širší koncept úvahy o neviditelnosti umělecké práce obecně.
 
Festival neviditelného filmu kurátorek Ley Petříkové a Maro Hajrapetjan je koncipován jako výzkumně-edukativní platforma, procesuální projekt, jehož tématem je neviditelnost okolností při vzniku a šíření pohyblivého obrazu. Autorky projektu tak samotným přenosem filmové události do galerijního prostředí Foyer přímo relativizují samotnou podstatu filmu coby neviditelného média, zhmotňovaného pouze v okamžiku projekce.

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete