Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Úzkost a učení se sebeovládání - Webinář

08.09.2021 Praha

V online přednášce Jeronýma Janíčka, publicisty, zabývajícího se oblastí duševního zdraví si přiblížíme vliv úzkosti na naše chování a dozvíme se také, jakými dostupnými prostředky jí lze čelit.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Bušení srdce, upocené ruce, nespavost, problémy s dýcháním, nervozita a neutuchající všudypřítomný strach i obavy. To je jen několik z nekonečného množství projevů úzkosti, která mnohým z nás dělá ze života cestu labyrintem nejhorších možných situací.
Co ale dělat, když nám mysl vysílá signály, že jsme v permanentním ohrožení nebo se ve vlastním těle cítíme jako cizinci? Proč se stáváme úzkostnými? A proč někomu po ohrožujícím prožitku úzkost rychle pomine a u jiného dlouhodobě přetrvává? Čím je úzkost z biologického hlediska a jak ovlivňuje naše tělo? Jaké typy úzkosti existují, jak se stupňují její projevy a kdy nastává chvíle k vyhledání odborné pomoci? Naučte se na úzkost nahlížet jako na vrozený a užitečný emoční stav, který rozhodně není projevem slabosti. Pokud je ovšem neužitečná, příliš silná a častá, stává se z ní zdravotní problém, jenž je třeba aktivně řešit! V online přednášce Jeronýma Janíčka, publicisty, zabývajícího se oblastí duševního zdraví si přiblížíme vliv úzkosti na naše chování, zjistíme, co dělat, když přeroste do panických záchvatů (atak) a dozvíme se také, jakými dostupnými prostředky jí lze čelit. 
 
Jeroným Janíček
je spoluautorem dokumentárního cyklu Život za zdí pro lidi trpící neléčenými úzkostmi a depresí, který v roce 2018 získal Novinářskou cenu Psychiatrické společnosti ČLS JEP. Občasně působí jako moderátor pražského Radia 1. Napsal knihu rozhovorů Kde bydlí lidské duše, v níž zpovídal Cyrila Höschla, předního českého psychiatra, popularizátora vědy a ředitele Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Je též autorem publikace o úzkostech Když úzkost bolí, za níž byl oceněn Českou neuropsychofarmakologickou společností. Do onemocnění depresí editoval řadu knih, napsal mnoho textů z oblasti péče o duševní zdraví a vedl desítky rozhovorů s předními osobnostmi české vědy a kultury. Jeroným Janíček má kromě deprese osobní zkušenost s jednou z úzkostných poruch.
 
Start: 19:00 hod.

Další akce v okolí

Letní kino na Pragovce / Chybění 20…

10.09.2024 - 10.09.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete