Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzeum hlavního města Prahy

05.06.2013 - 05.01.2014 Praha

Výstava je celá o penězích – objasňuje jejich historii a funkci jako platebního nástroje, jejich výrobu i oběh. Ve světě dospělých jsou peníze všudypřítomným tématem. Děti se s penězi jako darem od rodinných příslušníků nebo kapesným dostávají do kontaktu velmi záhy. Proto je nutné, aby měly příležitost dozvědět se více o nakládání s nimi a jejich správě, aby si od útlého věku mohly k penězům…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Muzeum hlavního města Prahy
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Výstava je celá o penězích – objasňuje jejich historii a funkci jako platebního nástroje, jejich výrobu i oběh. Ve světě dospělých jsou peníze všudypřítomným tématem. Děti se s penězi jako darem od rodinných příslušníků nebo kapesným dostávají do kontaktu velmi záhy. Proto je nutné, aby měly příležitost dozvědět se více o nakládání s nimi a jejich správě, aby si od útlého věku mohly k penězům vytvářet odpovědný přístup.
 
Výstava PENÍZE, NEBO ŽIVOT? funguje jako velká hra.

Děti na vlastní kůži aktivně zažívají, jakou funkci a roli peníze v naší společnosti hrají. Se svou spořicí kartou k osobnímu účtu projdou jednotlivými stanovišti, kde mají možnost seznámit se hravou formou s důležitými informacemi o peněžních tocích. Aby si vydělaly peníze, mohou si vybrat určité zaměstnání, peníze pak mohou utrácet za zábavu i jiné zboží nebo šetřit. Multimediální kvízové stanice dětem nabízejí možnost, aby si své nově nabyté znalosti vyzkoušely a zároveň za ně získaly jako jejich ohodnocení další peníze na svůj účet.
Výstava má za cíl pomoci rozvoji finanční gramotnosti a navazuje na školní vzdělávací programy, které děti učí rozvíjet správný úsudek, rozhodování i kritické myšlení – životní schopnosti, které potřebují mladí i dospělí. Kromě dovedností, které se s penězi obvykle spojují, tu děti mohou rozvíjet také další schopnosti, například matematické. Využití multimediálních interaktivních aplikací podporuje cílené a samostatné vzdělávání.

Finální podobu výstavy, která vznikla z podnětu Erste Group jako součást sponzorského programu Přidaná HODNOTA, připravilo Dětské muzeum ZOOM ve Vídni spolu s  Kindermuseum FRida & freD v Grazu a její českou verzi realizuje Česká spořitelna a Muzeum hlavního města Prahy.

Výstava je určena dětem

(doporučený věk od osmi let), jejich pedagogům, rodičům i prarodičům a bude probíhat v hlavní budově Muzea hlavního města Prahy na Florenci (Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8) od 5. června 2013 do 5. ledna 2014, denně kromě pondělí od 9.00 do 18.00 hodin.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Herecký příměstský tábor s herečkou…

12.08.2024 - 15.08.2024
ZŠ Křesomyslova, Praha 4

Dopřejte svým dětem naprosto unikátní příměstský tábor, který si nejen užijí, ale zároveň je bude rozvíjet. Naučíme je…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete