Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Po stopách Křivoklátských duchů Buližníků

01.06.2013 Broumy

Buližník pro děti připravil okruh přírodou, na kterém si užijí i se svými rodiči i spoustu zábavy při plnění zajímavých úkolů a soutěží.Sebou dobrou náladu a oblečení a obuv pro pobyt v přírodě aktuálně k počasí.Kdy: 1.6.2013 od 10:00 na koňské farmě Zeusov v Broumech, okr. BerounZákladním táborem je obec Broumy v těsné blízkosti CHKO. Pro účastníky této aktivity je připravena kratší a delší…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Buližník pro děti připravil okruh přírodou, na kterém si užijí i se svými rodiči i spoustu zábavy při plnění zajímavých úkolů a soutěží.

Sebou dobrou náladu a oblečení a obuv pro pobyt v přírodě aktuálně k počasí.

Kdy: 1.6.2013 od 10:00 na koňské farmě Zeusov v Broumech, okr. Beroun

Základním táborem je obec Broumy v těsné blízkosti CHKO. Pro účastníky této aktivity je připravena kratší a delší trasa, na kterých Buližník připravil mnoho zábavy.

Organizátorem akce je Třetí kůň, občanské sdružení.

Vstupné je dobrovolné dle vašeho uvážení a můžete si vybrat, zda podpoříte další činnost našeho sdružení Třetí kůň nebo přispějete koni Collianderu na další léčbu, jeho rehabilitaci a pobyt.

Těšíme se na vás! Přihlaste se prosím zde!

O duchovi Buližníkovi

Buližník je přísným, ale spravedlivým ochráncem křivoklátské přírody a všeho živého. 

Jednou ročně, a to vždy první sobotu v měsíci červnu, zve děti a jejich rodiny na prohlídku zdejších krásných zákoutí a k poznávání zvířat i rostlin. Sem tam si také pro děti vymýšlí různé úkoly, překážky či hádanky.

Je to záhadný tvor, který se na celé planetě Zemi vyskytuje jen v lokalitě CHKO Křivoklátsko. Potřebuje totiž místní specifické mikroklima, které díky poměrně vysoké vlhkosti vzduchu udržuje ve výborné kvalitě jeho tělní porost, tedy rozmanité druhy trav, květin, mechů a lišejníků. Je tvorem nadmíru plachým a nekale působící lidské společnosti se vyhýbá. Má vesele až poťouchle svítící oči a jeho úkolem je spravedlivě ochraňovat přírodu a podporovat správným směrem vše, co roste, ať už jsou to děti, mláďata nebo rostliny. 

Buližník se rodí jako starý a postupem času a zvláště kvalitou získaných zkušeností mládne a zmenšuje se.  Proces je ukončen ve tvaru malého kamínku, což je vlastně srdce ducha Buližníka , které v sobě uchovává veškerou energii, moudrost a dobrou sílu. Kamínek Buližník je velmi účinný talisman pro štěstí a připomenutí toho, jak mají věci správně být.

Smysl akce

Cílem je zaujmout a přivést do přátelsky nakloněné lokality veřejnost a zvláště děti (s doprovodem) , umožnit aktivní prožití volného času v přírodě a atraktivně navštívit a poznat místa známá i zapovězená.  Ojedinělé přírodní lokality jsou vhodným způsobem představeny zejména mladé generaci, aby jejich bližší poznání ovlivnilo budoucí i celoživotní smýšlení o přírodě a potřebě toto bohatství ochraňovat a kultivovat. 

Základním táborem je obec Broumy v těsné blízkosti CHKO. Pro účastníky této aktivity je připravena kratší a delší trasa. Organizátorem akce je Třetí kůň, občanské sdružení.



Více zde: http://www.krivoklatsky-buliznik.cz/akce-buliznici/

Mapa

Další akce v okolí

Oživení Historie na hradě Točník 20…

10.08.2024 - 10.08.2024
Hrad Točník

Skupina historického šermu OKOŘSKÁ GARDA připravila již dvanáctý historický festival Oživení Historie na hradě Točník.

Hořovická heligónka 2024 - Hořovice

17.08.2024 - 17.08.2024
Hořovice

47. ročník tradičního heligónkářského festivalu

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete